Orkide Çoğaltma ve Bakımı

Orkide Çoğaltma ve Bakımı
Orkide Çoğaltma ve Bakımı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birbirinden güzel ve özel renkleri ile dikkatleri üzerine toplayan orkide bitkisi ihtiyaçları karşılandığında uzun yıllar güzelliğini korumaya devam eder. Orkide bitkisinin geneli tropik bölgelerde yetişir.

Yaklaşık olarak 880 cinsi ve 22000’den fazla türü bulunmaktadır. Çiçekleri beyaz, eflatun, mavi vb. tonlu renklere sahip olan orkide bitkisinin ülkemizde en çok bilinen ve tercih edilen çeşidi ise Phalaenopsis cinsi orkidelerdir.

Phalaenopsis cinsi orkideler kısa gövdeli, yayvan ve geniş yapraklara sahiptir. Uygun şartlarda yılda 3-4 kez çiçek açar ve 12 haftaya kadar çiçeklerini muhafaza edebilir.

Çiçeklerini dökmesi sizi endişelendirmesin. Uygun koşullar sağlandığı ve istekleri karşılandığında tekrar çiçek açacaktır.

Her canlı gibi orkide bitkisi de canlılığını devam ettirebilmesi için belirli ihtiyaçlarının karşılanmasını ister. Optimum toprak koşulları, ışık, sıcaklık ve nem değerlerin sağlanması orkide bitkinizin uzun zaman çiçekli bir şeklide canlılığını devam ettirebilmesini sağlayacaktır.

Orkide çoğaltma işlemi 3 farklı yöntemle yapılabilmektedir. Bunlar;

Çelikle orkide çoğaltma,
Keiki yöntemi ile orkide çoğaltma,
Ayırma yöntemi ile orkide çoğaltma şeklinde yapılmaktadır.

Orkide çoğaltma yöntemleri nelerdir? Orkide saksısı nasıl olmalıdır? Orkide bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Orkide nasıl çiçek açtırılır gibi bir çok sorunun cevabı ve orkide bitkisi hakkında daha fazla bilgi için https://tarimsaluretim.com/orkide-cogaltma/ ziyaret edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir