Derse Girmeyen Öğrenci İçin Öğretmenin Ders Ücretleri Kesilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanlığı’nın son aldığı karara göre; yüz yüze ya da uzaktan eğitimde öğrenciler derse girmezse öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilecek ve ödenmeyecek. 

Millî Eğitim Bakanlığının 19 Nisan 2021 tarihinde uygulamaya koyduğu kararla birlikte öğrencilerin uzaktan ya da yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesilerek ödenmeyeceği açıklandı. Kararda, “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse girmemesi sebebiyle ders görevlerini yerine getirmiş olarak kabul edilmelerinin mümkün olmadığı değerlendirilmektedir” ifadeleri yer aldı. 

Öğretmenlerin ders ücretleri kesilecek haberine tepki gösteren Eğitim-Sen’den Çayan Çalık, “Öğrencinin derse girmemesi öğretmenin suçu değildir” açıklamasını yaptı. Öğretmenlerin gelirlerine el konulmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Çalık ayrıca şunları da söyledi: “Öğretmenler, eğitim ve öğretim açısından derse hazırlık noktasında görevlerini yerine getirip, okulda hazır bulunduysa ya da uzaktan eğitim içinde gerekli olan hazırlıklarını yaptıysa bu noktada sonra öğrencinin derse girmemesi kesinlikle öğretmenin suçu olmamaktadır.”

Editör: Selçuk Softa

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir