Öğrenciler Aksaray Bilim Merkezinde hem eğleniyor hem öğreniyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde her yaştan bireylere yönelik düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi görüyor. 

Orta Anadolu’nun en donanımlı Bilim Merkezlerinden olan Aksaray Bilim Merkezinde gençlerin bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkân oluşturuldu.

Bilim merkezi bünyesinde bulundurduğu Tasarım, teknoloji, model uçak, Ar-Ge, astronomi atölyeleri ve STEM+A laboratuvarı ile gençlere hizmet veriliyor. STEM + A atölyesi katılımcıların disiplinler arası bir çalışma yapmalarını ve farklı yorumlar geliştirerek üretmesini sağlıyor. Örneğin, Kimya deneyi yaparken sadece konuyu kimyasal olarak incelemekle yetinmiyor bu konudaki teknolojik ve matematiksel gelişmeleri de öğrenerek kendi yorumlarını oluşturarak üretiyorlar.

Bilim Merkezini her ay Bin 500’ün üzerinde kişi ziyaret ediyor. Bilim merkezi etkinliklerine yoğun talep olmasından dolayı etkinlik randevuları 30 dakika içerisinde doluyor. Gençlerin bilimsel çalışmalara gösterdiği yoğun ilgiye kayıtsız kalmayan Aksaray Belediyesi ekipleri etkinlilerinin sayısını artırarak devam ettiriyor.

Aksaray’ın tarihin her döneminde bilimim ve ilimin merkezi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Merkezi’nin yaptığı çalışmalarla ilgi değerlendirmede Bilim Merkezinin hizmete girdiği günden bugüne çok yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Başkan Dinçer, gençlerin yoğun ilgisine kayıtsız kalmamak adına Bilim Merkezinde sürekli olarak yeni etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir