Ödemiş’te Halk Ekmek Büfeleri faaliyete geçti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da ön planda olan Ödemiş Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek Halk Ekmek büfelerini faaliyete geçirdi. 3 adet büfe ile Ödemişlilere sağlıklı ve ucuz ekmek sunulacak. 

 

Ödemiş Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında kent merkezinin farklı noktalarında kurulan 3 adet büfeyle Halk Ekmek uygulaması başlattı. Her gün 06.00-13.00 saatleri arasında faaliyet gösteren Halk Ekmek büfelerinde, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne uygun şekilde hazırlanmış 210 gram ekmek 3,25 TL’den satışa sunuluyor. Ödemiş Belediyesi’nin Halk Ekmek Büfeleri Üç Eylül Mahallesi Emin Başaranbilek Parkı, Hürriyet Mahallesi-Cumhuriyet Mahallesi İrfanlı Camii yanı ve Zafer Mahallesi Tekstil Mevkii 1 No’lu Ambulans İstasyonu’nun da bulunduğu Prof. Dr. Metin Sözen Parkı’nda yer alıyor. 

 

“ESNAFIMIZLA REKABET SÖZ KONUSU DEĞİL” 

Halk Ekmek Büfelerini meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve muhtarlarla birlikte inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı toplumun tüm kesimlerini etkilediği zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan küresel anlamda da Ukrayna-Rusya savaşı gibi durumlar da özellikle hububat konusunda yeni krizleri beraberinde getiriyor. İthalata bağlı olarak artan maliyetlerle birlikte zamlar da kaçınılmaz oluyor. Biz de sosyal belediyecilik çalışmalarımıza bir yenisini ekleyerek bu zor günleri dayanışma ile aşalım istiyoruz. Biliyoruz ki, dayanışma yaşatır. Fırıncılarımızla, bakkallarımızla ya da esnaflarımızla rekabet etmek gibi bir durumumuz kesinlikle söz konusu değil. Tam aksine halkımız ve esnafımız için güzel bir işbirliği söz konusu. İlçemizdeki fırıncı esnafımızla işbirliği yaparak dar gelirli vatandaşlarımıza sağlıklı ve ucuz ekmeği sunacağız.   

 

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne uygun şekilde hazırlanmış ekmeklerimizle vatandaşımızın bütçesine bir nebze de olsa katkı sunabiliyorsak bir fazla ekmek almasını sağlayabiliyorsak ne mutu bize. Bu anlamda taşın altına elini koyarak Halk Ekmek projemizde bizimle yol arkadaşlığı yapan, vatandaşlarımız için özveride bulunan fırıncı esnaflarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. 

 

“EKMEK KUTSAL DEĞERLERİMİZDEN BİRİSİDİR”  

Milletçe en çok tükettiğimiz gıda ürünlerinin başında ekmek geliyor. Hemen hemen her yemekle birlikte tüketiyoruz. Sadece karın doyurma anlamında da değil. Ekmek bizim kutsal değerlerimizden birisidir. Yerde bir parça ekmek görsek alır öper başımızın üstüne koyar üzerine basılmayacak bir noktaya bırakırız. Bir parça ekmek çöpe gitse hepimizin yüreği sızlar. Bizim için böylesine vazgeçilmez ve kutsal olan ekmeğe vatandaşlarımızın uygun fiyatla ulaştırmak üzere başlayacak uygulamamızı daha da geliştireceğiz. Her gün belirli sayıda ekmek 06.00-13.00 saatleri arasında üç farklı noktadaki satışa sunulacak. Şimdiden tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun, bereketli olsun” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir