1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Nikon Markası Kamera Sektöründen Tam Olarak Çekilebilir

Nikon Markası Kamera Sektöründen Tam Olarak Çekilebilir

Nikon Markası Kamera Sektöründen Tam Olarak Çekilebilir
Nikon Markası Kamera Sektöründen Tam Olarak Çekilebilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde akıllı telefonların kamera sistemlerinde ciddi derecede gelişmeler yaşandı. Özellikle de pazarda büyük bir yere sahip olan markaların geliştirmiş olduğu telefon kameraları, adeta fotoğraf makinesi çeşitleriyle yarışacak kapasiteye ulaştı.

Durum böyle olunca fotoğraf makinesi sektöründe ciddi anlamda bir düşüş söz konusu oldu. Özellikle 2020 yılı içerisinde fotoğraf makinesi satışlarında genel anlamda bir durgunluk oluştu.

Nikon Sektörden Çekilebilir İddiaları Gündemde

Nikon, şüphesiz fotoğraf makinesi denildiği zaman akla ilk gelen markalardan biridir. Fakat 2020 yılı ve bu yılda da devam eden süreç içerisinde satış oranlarının ciddi boyutta düşmesi, markanın bu sektörden çekileceği iddialarını ortaya çıkardı.

Özellikle pandemi döneminde satış açısından kötü etkilenmiş olan Nikon markası, 1948 yılında bu yana üretim yapmaktadır.

2020 yılında diğer markalar pazarda hatırı sayılır bir orana sahip olurken, Nikon pazarda sadece %7,5’lık bir payı kendine alabildi.

2019 yılında Canon markasının CEO’su Fujio Mitarai de, ilerleyen dönemlerde insanların telefonlara yoğunlaşıp fotoğraf makinelerinden uzaklaşacağını düşündüğünü söylemişti. Sektördeki durum da bunu doğrular şekilde ilerliyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir