1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Millî Eğitim Bakanlığı Öğrenciler için Sınav Açıklaması Yaptı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğrenciler için Sınav Açıklaması Yaptı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanlığı 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinin 2. dönem sınavları ile ilgili açıklama yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, İlkokul 4. sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2. dönem derslerinin sınavla değerlendirilmeye alınması durumunun öğrencilerin isteklerine bırakıldığını belirtti. Ayrıca sınava girmek isteyen öğrenciler için sınavların yüz yüze gerçekleşeceğini de açıkladı.

İkinci dönem sınav notu olan öğrenciler için bu notlar geçerli olacak. Sınavı gerçekleşen derslerin sınavları tekrar yapılmayacak. Fakat öğrencilerin isteği doğrultusunda ikinci bir sınava daha girme hakları bulunuyor. Bu sayede öğrenciler mevcut puanlarını yükseltebilecek. 

İkinci dönem sınav notu bulunmayan öğrencilerin sınavlara katılıp katılmama noktasında öğrencilere tercih hakkı sunulacak. İsteyen öğrenciler derslerinden sınava katılabilecek. İkinci dönem herhangi bir dersten sınava girmek istemeyen öğrenciler birinci dönem aldığı notlara göre değerlendirilecek.

Karar verilen tercihlerin veliler tarafından 26 Mayıs 2021 tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne yazılı ya da e-posta ile bildirmeleri gerekmekiyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir