Menderes Semaları Rengarenk Oldu

featured
menderes-semalari-rengarenk-oldu.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her sene Menderes Belediyesi tarafından Özdere Çevre Koruma Dayanışma ve Geliştirme Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Menderes Belediyesi Geleneksel Uçurtma şenliği bu yıl 13. kez gerçekleşti. Özdere Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte Hıdırellez coşkusu da yaşandı.

Yoğun katılım

3 bin tane uçurtmanın ücretsiz dağıtıldığı şenlikte yüz boyama, balon şekillendirme, pamuk şeker ve patlamış mısır çocuklar ile buluşturuldu. Survivor parkuru ve şişme oyun alanları da çocukların keyifle vakit geçirmesi için şenlik alanında yer aldı. Folklor gösterilerinin ve müzik dinletilerinin de gerçekleştiği şenliğe on binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Hıdırellez ateşi yakıldı

Gökyüzünün uçurtmalarla kaplandığı şenliğin Hıdırellez’e denk gelmesi nedeniyle Hıdırellez coşkusu da şenlik alanın da yaşandı. Baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez’in simgesi ateş üzerinde atlama ritüeli de alanda gerçekleşti.

Herkes davetli

Uçurtma şenliğine katılan herkese teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek,‘’ Uçurtma Şenliğimizi büyük bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirdik, gökyüzünü hayallerimizle süsledik. Hıdırellez ateşini de şenlik alanında yakarak dileklerimizi diledik. Tüm dileklerimizin kabul olması umuduyla şenliğimizde bizlerle olarak günümüze renk katan herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir