Meme kanseri farkındalığı ve erken tanının önemi için çırağan palace kempinski istanbul ile memeder 9 yıldır el ele

featured
meme-kanseri-farkindaligi-ve-erken-taninin-onemi-icin-ciragan-palace-kempinski-istanbul-ile-memeder-9-yildir-el-ele.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEME KANSERİ FARKINDALIĞI VE ERKEN TANININ ÖNEMİ İÇİN 

ÇIRAĞAN PALACE KEMPİNSKİ İSTANBUL İLE MEMEDER 9 YILDIR EL ELE

Meme sağlığına dikkat çekmeyi amaçlayan MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği) ile dokuz yıldır ortak projelere imza atan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Ekim ayı süresince hem meme kanserine dikkat çekmek hem de erken teşhisin önemini vurgulamak için “Çırağan Sarayı Pembe Oluyor’’ temasıyla, kadınlara destek olmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin tarihi simgelerinden biri olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayında kadınlara destek olmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Türkiye Bölge Direktörü Ralph Radtke, “Çırağan Sarayı olarak, tam dokuz yıldır Meme Kanseri Farkındalık Ayı boyunca çok sayıda etkinlik düzenleyerek MEMEDER’e desteğimizi kesintisiz sürdürmekten dolayı çok mutluyuz. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımızı da bu farkındalık hareketine ortak ederek, bilinçlendirme çalışmalarımızı global düzeye taşımaktan da ayrıca sevinç duyuyoruz. Yıllardır MEMEDER ile el ele ilerleyerek böylesine anlamlı bir proje ile toplumsal bir sorumluluğu yerine getirmenin ve destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MEMEDER Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen ise yapılan toplantıda, “Öncelikle ‘Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayında’ farkındalığı artırmak için 9 yıldır birlikte çalıştığımız Çırağan Palace Kempinski’ye ve Türkiye Bölge Direktörü Ralph Radtke’ye kadın sağlığına ve MEMEDER’e katkıları için çok teşekkür ediyorum.  Bugün meme kanseri sıklığı akciğer kanseri sıklığını da geride bırakarak birinci sıraya yerleşmiştir. Türkiye’de de en sık görülen kadın kanseri olup, sıklığı son 20 yıl içerisinde 2 katından fazla artmıştır. Meme kanserinin önlenebilir ve erken tanı ile sağlıklı bir yaşam şansı verdiğini vurgulamak istiyorum. Obeziteden kaçınmak ve düzenli egzersiz yapmak meme kanserinden koruyabilir. 20 yaşından itibaren her ay kendi kendini muayene ve düzenli klinik muayene farkındalığı artırmakta, 40 yaşından itibaren mamografik tarama ile çok erken tanı mümkün olmaktadır. Kadınlarımızın kendilerinde sık görülen bu hastalığın farkında olmalarını ve sağlıklı yaşamalarını arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

Çırağan Sarayı’nda Ekim Ayı Boyunca Gerçekleşen Pembe Aktiviteler

Ay boyunca otelin birçok noktasına pembe çiçek aranjmanları yerleştirilmesinin yanı sıra otelin ortak alanları ve restoranlarında farkındalığı artırmak üzere bilgi kartları ve hashtag kartları koyularak misafirlere bilgiler sunuluyor. Ekim ayı içerisinde Çırağan Palace Kempinski çalışanlarına MEMEDER yönetim kurulundan farkındalık eğitimi verilerek bilinçlendirme çalışmalarında bulunuyor. 

 

Farkındalığa lezzet katan çalışmalarda da bulunan Çırağan Palace Kempinski İstanbul; online alışveriş sitesi Çırağan Palace Shop’ta sunulan şeker ilavesiz tatlardan oluşan “fit lezzetler” kategorisinde satılan tüm ürünlerin gelirini ay sonunda MEMEDER’e bağışlıyor. Otelin yenilenen restoranı Gazebo’nun girişinde Çırağan Sarayı siluetinde dikkat çekici bir boyutta ve pembe renkte hazırlanan çikolata üzerindeki özel bilgi kartları ile misafirleri karşılıyor. Gazebo’da tüm masalarda farkındalığı artırıcı bilgi kartları yer alıyor. Restoranda sunulan çayın yanına pembe baklava, kahvenin yanına ise Çırağan Sarayı silüetinde minik pembe madlen çikolatalar servis ediliyor. Ekim ayına özel pembe renkte Çırağan Sarayı silüetinde madlen ve tarihi kapı modelinde çikolatalar da satışa sunuluyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir