İzmir Vatandaşlarına Çağrıda Bulunuldu

İzmir Vatandaşlarına Çağrıda Bulunuldu
İzmir Vatandaşlarına Çağrıda Bulunuldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

02.02.2021 tarihinde İzmir’de meydana gelen sağanak yağış, hayatı felç etti. Derelerin taşması sonucu istinat duvarları yıkıldı. Yaşanan felaket sonucu 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Tespit edilen 700 adet bölgede su tahliye çalışmaları devam ediyor. Hasarlı bölge tespit çalışmaları sürüyor. En yoğun yağışın Konak ilçesine düştüğünü söyleyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşları için şu önemli bilgileri verdi;  “vatandaşlarımız acil günlük ihtiyaçları ve günü geçirmeleri için konaklama dahil ne tür talepleri bulunuyorsa kriz merkezine iletebilirler. Muhtar ya da Kaymakam aracılığıyla da taleplerini iletebilirler”

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, bu tür afetlerin yaşanmaya devam edileceğini belirtti. Bunun için bireysel tedbirlerin alınması yönünde dikkatleri çekti. Alacağınız evlerin derelerin çevresinde olmamasına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulundu. Böylelikle dere kenarına yapılan evler rağbet görmeyerek, inşaasının azalmasına destek verilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Haber Editörü: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir