İYİ Partili Yokuş: Memur ve emekliler hayal kırıklığı yaşadılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İYİ  Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yapılan memur ve memur emeklisi zammının hayal kırıklığı yarattığını söyledi. 
 
Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı oldu. 2023’ün ilk altı ayı için yüzde 8,  ikinci altı ay için ise yüzde 6 zam yapılacak.  Zam oranlarına enflasyon farkları da uygulanacak.
 
Yapılan zam oranlarına ilişkin İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan açıklama geldi. Yokuş şunları söyledi:
 
“ALIN TERİ MASADA BIRAKILMIŞTIR”
 
“Çalışma Bakanlığı ile Memur-Sen arasında memur ve memur emeklisi olmak üzere toplam 6 milyon emekçinin 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme mutabakatı memur ve emeklilerde tam bir hayal kırıklığı yarattı. Toplu sözleşme masasına “Tüm memurların taban aylığına seyyanen 600 TL, 2022 için refah payı ile birlikte yüzde 24, 2023 yılı için yüzde 20 artış talepleri“ ile oturan Memur-Sen, 2022 yılı için yüzde 5+7 (12), 2023 yılı için ise yüzde 8+6 (14) artışın altına imza atarak bir kez daha memur ve memur emeklilerinin alın terini masada bırakmıştır. Memur-Sen masaya getirdiği parasal artışlarının dörtte birine razı olarak memurları bir kez daha üzmüştür.”
 
“MEMUR-SEN HER ŞEYİ MASADA BIRAKMIŞTIR”
 
Sendikaya yönelik eleştirileri ile açıklamasını sürdüren İYİ Partili Yokuş, “Memur-Sen masada tüm memurlar için talep ettiği yüzde 12’lik yani 600 TL’lik seyyanen artışı masada bırakmıştır. Her yıl yüzde 3 oranında ücretlere refah payı talebi de masada unutulmuştur. Memurlara Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye verilmesi talebini masada bırakmıştır. Tüm memurların yıl içinde bir üst vergi dilimine girmeleri nedeniyle her yıl yüzde 2-3 oranında maaş kayıplarının telafisini masada bırakmıştır.” dedi.
 
“MEMURLAR BİR KEZ DAHA ALDATILMIŞTIR”
 
Yüzdelik artışların resmi enflasyon kadar artırılması nedeniyle memurların enflasyonun altında bir ücrete mahkûm edildiğinin altını çizen Yokuş, “Memur-Sen tüm bunların yanı sıra 4/B’li sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesini masada bırakmıştır. Memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusunda da mesafe alamamış, iktidarın “Yasal düzenleme yapılması gerekir“ bahanesini kabul etmiştir. Memurlar bir kez daha aldatılmıştır.” ifadelerini kullandı.
 
“İKTİDAR VE MEMUR-SEN 6 MİLYON İNSANI YOKSULLUĞA MAHKÛM ETMİŞTİR”
 

Yokuş son olarak, “Bilindiği gibi toplu sözleşmede mutabakata varılan tüm parasal artışlar yasal düzenleme ile hayata geçirilir. Ülkemizde iki çocuklu bir ailenin yoksulluk sınırının 10 bin TL‘nin üstünde olduğu gerçeği ortadayken; yüzdelik zamların altına imza atmak memur ve emeklinin alın terini gasp etmektir. Yıllık enflasyonun yüzde 19‘lara ulaştığı gıda enflasyonunun ise yüzde 30’ları aştığı ülkemizde yüzde 12’lik artışlar memur ve memur emeklisini sefalete mahkûm etmektir. Siyasi iktidar ve yandaşı Memur-Sen kapalı kapılar ardında yaptığı Toplu Sözleşme ile 4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisini bir kez daha yoksulluğa mahkûm etmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir