İSU, Tuzla Caddesi’ne 740 Metre Yeni Yağmur Suyu Hattı Yapıyor

featured
isu-tuzla-caddesine-740-metre-yeni-yagmur-suyu-hatti-yapiyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılacak çalışma ile yağmurlu havalarda Tuzla Caddesi’nde oluşan su birikintilerinin önüne geçilerek trafikte yaşanan olumsuzluklar giderilmiş olacak.

740 METRE YENİ YAĞMUR SUYU HATTI
Şehrimizin altyapısını güçlendirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam İSU Genel Müdürlüğü, tarihi bir misyon üstlenerek 2050 projeksiyonu ışığında insan ve çevre odaklı yatırımlarına devam ediyor. İSU bu kapsamda, “ altyapıda sıfır problem” ilkesi ile ani ve sağanak yağışlar sonucu oluşan yüzey sularının toplanması ve su birikintilerinin önüne geçilmesi için Darıca ilçesi, Piri Reis Mahallesi’nde yer alan Tuzla Caddesi’nde 400 mm, 500 mm ve 600 mm çaplarında beton borular kullanarak toplamda 740 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştiriyor. Yüzeysel suların kolay bir şekilde deşarj olması için çalışmalar kapsamında cadde üzerine ızgaralar da yapılıyor.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Kocaeli’yi baştan sona sağlıklı altyapıya kavuşturarak abonelerine daha kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Tuzla Caddesi’nde yağmur suyu problemini çözecek olan yeni yağmur suyu hattı çalışmasını kısa bir süre içinde tamamlayacak. Yeni yağmur suyu hattı ile birlikte bölgenin yüzey suları toplanılacak ve böylece su birikintilerinin önüne geçilecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir