İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü ile büyüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstinye Üniversitesi iş dünyasının tam kalbinde yer alan Vadi Kampüsü ile büyüyor. Taşıyıcı sektörlere ait önemli markaların yer aldığı Vadi İstanbul bölgesinde konuşlanan kampüs, alternatifli ulaşım yollarına yakın merkezi konumuyla dikkat çekiyor. Modern eğitim binasıyla üniversite algısına yeni bir soluk getiren Vadi Kampüsü, sosyal bilimler ve idari disiplinleri içeren bölümlerde eğitim alan öğrenciler için ciddi avantajlara sahip. 

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) yeni yerleşkesi Vadi Kampüs ile büyümeye devam ediyor. Yeni eklenen fakültelerle birlikte öğrenim sunduğu alanları genişleterek, yerleşkelerini de buna bağlı olarak büyüten üniversitenin Vadi İstanbul’da yer alan kampüsünde; Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler ve İletişim Fakülteleri yer alıyor.

 

Atölyeler ve araştırma alanlarıyla Vadi İstanbul’da

 

Özellikle tıp, sağlık, bilişim, dijital dönüşüm ve yapay zekâ alanlarındaki araştırma yatırımları ve çalışmalarıyla adından söz ettiren İstinye Üniversitesi’nin yeni kampüsünde farklı fakültelerin kullanabilecekleri atölye ve laboratuvarlar da bulunuyor. İletişim Fakültesi için İSÜ Stüdyo, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi için tasarım ve mimarlık atölyeleri ile gastronomi ve mutfak sanatları mutfağının yer aldığı kampüste; tüm mühendislik bölümlerindeki öğrenci ve öğretim üyelerinin çalışmalar yapabileceği uygulama sınıfları, robotik ve endüstriyel sistemlerin kurulduğu ortak eğitim ve araştırma alanları bulunuyor.

 

Birçok farklı noktadan servis desteği 

 

Kampüsün, merkezi ve şehir içi ulaşım alternatifli olan bölgede yer alması İstanbul’un farklı noktalarından gelecekler için de avantaj sağlıyor. Metro ile konforlu bir ulaşım güzergâhına sahip olan yeni kampüse birçok farklı noktadan servis desteği de sağlanıyor. Öğrenciler ve akademisyenler toplu taşımanın yanı sıra dilerlerse bu servislerle de kampüse rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

 

 

“Öğrencilerimiz için büyük bir avantaj olacak”

 

Vadi İstanbul Kampüsü’nün bulunduğu bölge dolayısıyla öğrenciler için de büyük bir avantaj olacağını belirten İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, şunları söylüyor:

“İş dünyasının, taşıyıcı sektörlerin ve önemli markaların yer aldığı bölgede konuşlanan Vadi İstanbul Kampüsümüz, sosyal bilimler ve idari disiplinler bölümlerinde eğitim alan öğrencilerimiz için büyük bir avantaj olacak. Çağımızın bilgisini üretme hedefiyle giderek büyüyen eğitim alt yapımız, ARGE merkezlerimiz ve nitelikli akademisyen kadromuzu çok daha etkin kılma adına yerleşkelerimizi de büyütüyoruz. Çalışmalarımıza katkı sunan atölye, stüdyo ve laboratuvarlarımıza yenilerini ekleyerek bu iddiamızı sürdürmek hedefindeyiz. Üniversitemizin hedefleri arasında geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini bünyesinde yetiştirerek toplumun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamak ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmak da yer alıyor. Üniversitemizi hedefimize katkı sunan ve bu hedefe her geçen gün daha da yaklaştıran çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Vadi İstanbul Kampüsümüzün tüm İSÜ ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir