1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. 60 Binden Fazla Microsoft Kullanıcısının İş E-mail Hesapları Hacklendi

60 Binden Fazla Microsoft Kullanıcısının İş E-mail Hesapları Hacklendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un sahip olduğu e-posta yazılımının son derece karmaşık ve kompleks sistemli bir saldırıya maruz kaldığı açıklandı. ABD merkezli olan medya kuruluşu Bloomberg tarafından servis edilen haberlere göre; düzenlenmiş olan bu saldırıda binlerce insanın zarar gördüğü açıklandı.

Saldırıların Arkasında Çin Mi Var?

Microsoft ekibi yapılmış olan bu saldırının arkasında, Çin tarafından desteklenen bir hacker ekibi olduğunu düşünüyor. Yapılan saldırıdan ise tahmini olarak orta ve küçük ölçekli işletmelerin zarar gördüğü düşünülüyor.

Saldırıyı fark eden ekibin müdahale etmek istediği fakat karşı tarafın bu müdahalelere karşı daha fazla saldırı gerçekleştirdiği tespit edildi. Saldırıda küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra bazı bankaların da zarar gördüğü ortaya çıktı. Ayrıca bazı dondurmacı ve huzurevi hesaplarının da saldırıya uğradığı söyleniyor.

Saldırıya uğrayan siber güvenlik şirketi ise sadece kendi bünyesinde en az 50 müşteriyle çalıştığını belirtti. Ve yapılan bu saldırı sonucunda, hackerler tarafından müşterilerin hangi bilgilerinin çalındığı da merak konusu oldu.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir