İrlanda’da Dil Eğitimi Fırsatları

İrlanda’da Dil Eğitimi Fırsatları
İrlanda’da Dil Eğitimi Fırsatları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşam koşulları olarak İngiltere’den çok daha uygun olan İrlanda, özellikle Avrupa’da İngilizce eğitim almak isteyen öğrenciler için ilk seçeneklerden biridir. Dil eğitimi ile birlikte birçok fırsatı da sunan İrlanda, insanlarının misafirperverliği, kültürel yakınlıklar, ana dilin İngilizce olması ile de dikkat çekmektedir. Dil eğitimi için sunduğu farklı okul seçenekleri ve sakin yapısıyla da oldukça gözde bir ülke olan İrlanda küçük bir ülke olmasına rağmen çok fazla uluslararası şirketin Avrupa merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Bu da İngilizce dil eğitimi için İrlanda’yı tercih eden öğrencilere çok fazla iş fırsatı da sunmaktadır. Ayrıca İrlanda halkının samimiyeti ve yardımseverliği bilinen özelliklerdir. İrlanda’da dil eğitimi alacak olan öğrencilerini memnun eden İrlanda, öğrencilerin güzel anılar biriktiği bir süreç geçmesini sağlamaktadır.

İrlanda’da Dil Eğitimi Almanın Avantajları

Eğitim standartlarının yüksekliği, yaşam koşulları, halkın yurtdışından gelen misafirlere karşı yaklaşımı gibi pek çok artısı olan İrlanda’da dil eğitimi almanın avantajları saymakla bitmez. İrlanda aynı zamanda eğitim için gelen öğrencilere sağladığı çalışma imkanları ile de öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkeler arasındadır. Dil eğitimi için pek çok alternatif kurum bulunan ülkede, eğitim ücretlerinin diğer ülkelere göre daha uygun olması da öğrenciler için sağladığı avantajların başında gelmektedir. Sosyal hayatın oldukça hareketli olduğu İrlanda’da yılın büyük bir bölümünde çeşitli festivaller ve sokak aktiviteleri de çokça yapılmaktadır. Sosyal hayatın içinde konuşarak ve yaşayarak dil öğrenme imkânı sunan sayılı ülkelerden biri olan İrlanda’da aile yapısı ve kültürü samimidir. Ülkede, kalabalık ve büyük aile toplantıları özellikle aile yanı konaklamayı tercih eden öğrenciler için kültürü daha yakından tanıma fırsatı da sağlamaktadır.

İrlanda’da Dil Okuluna Kimler Başvurabilir?

İrlanda’da dil eğitimi almaya karar veren öğrenci gideceği okul ve kurs modelini tercih etmesinin ardından okulun ön kayıt işlemlerini tamamlamalıdır. İrlanda’da dile eğitimi alacak öğrenciler ön kayıt bedelini yatırmalıdır. Okuldan faturalarını aldıktan sonra öğrencilerin vize işlemleri gibi prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. İrlanda’da dil eğitimi almak isteyenler için bir kısıtlama yoktur. Her yaş grubundan birçok insan İrlanda’da dil eğitimi alabilmektedir. Bunun için alanında uzman eğitim danışmanlarının olduğu kurumlarla anlaşmak ve vize gibi zor işlemler konusunda destek almak oldukça faydalıdır. Vize başvurusu öncesi okul ile ilgili de tüm ödemelerini tamamlanmadı ve en az 1 aylık bir konaklama için adres gösterebilir durumda olunması zorunlu beklentiler arasındadır. Vize süreci diğer ülkelere nazaran uzun sürebilen İrlanda için vize değerlendirme süresi minimum 4 ile 8 hafta arasında değişebilmektedir. Bu nedenle öğrencinin gideceği okul için en azından 2 ay öncesinden kayıt işlemlerini tamamlaması oldukça önemlidir. ICES Turkey gibi uzman ve köklü bir kurum ile birlikte hareket etmek sizin bu süreçleri çok daha hızlı ve kolay yürütmenizi sağlayacaktır.

İrlanda Dil Okulu Fiyatları Ne Kadar?

Dünya çapında en çok kullanılan dillerin başında gelen İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkelerden birisi olan İrlanda, uzun yıllardır İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercihidir. Lokal ve butik dil okullarıyla dikkat çeken ülke, aynı zamanda pek çok büyük zincir dil okuluna da ev sahipliği yapmaktadır. İrlanda amaçlara yönelik sunduğu dil eğitimi seçenekleri ile de öğrencilere çeşitli bir dil eğitimi imkânı sunmaktadır.  Ülkenin en büyük farkı özellikle uzun dönem giden öğrencilerden beklediği dil sınav sonucudur. Öğrenciler uzun süreli dil eğitimine gittiklerinde İrlanda hükümeti öğrenciden bir IELTS veya muadili bir sınav sonucu alarak sunmasını zorunlu kılmıştır. Bu da İrlanda’da dil eğitimi aldıktan sonra tüm dünyada geçerli bir dil belgesi ile mezun olma hakkı kazandırmaktadır.

 

İrlanda sunduğu dil eğitimi avantajları ve sayısız fırsatın yanı sıra uygun ve ekonomik bir dil eğitimi de sunmaktadır. Her ne kadar Birleşik Krallık parçası olsa da Euro para birimi kullanmasıyla dil eğitimine gitmek isteyen öğrenciler için komşusu İngiltere’den çok daha uygun bir seçenek olarak öne çıkmaktadır.  Aynı zamanda okul masrafları düşünüldüğünde eğitim ücretleri öğrencinin gideceği program ve süreye bağlı olarak değişmekle birlikte minimum 850€ ile 4,500€ arasında değişkenlik göstermektedir. İrlanda dil okulları fiyatları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ve alanında uzman danışmanlarla tanışmak için ICES Turkey gibi köklü eğitim danışmanlık firmaları ile hemen tanışın. İngilizce eğitimi almayı daha fazla ötelemeyin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir