Huawei Kendi Pazarını Kaptırdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin ile ABD arasında devam eden teknolojik ve psikolojik savaşlardan en fazla etkilenen şirket, şüphesiz Huawei oldu. Özellikle Donald Trump döneminde firmanın maruz kaldığı durumlar can sıkıcıydı.

Android lisansı, Google tarafından iptal edilen Huawei, daha sonra da ABD’nin kara listesine alındı. Kara listeye alınmasının ardından ise ülke içinde yer alan şirketlerle iş yapmasına engel olundu.

Bu psikolojik şiddetin 2021 yılında da devam edeceği düşünülüyor. Hatta şirketin bu yıl çok daha ağır etkileneceği söyleniyor.

2021 Yılında Huawei Çin’deki Liderliği Kaptırdı

Huawei, 2021 yılının ilk aylarında dahi düşüş yaşamaya başladı. Oppo markası şu anda, Huawei’nin liderliğini elinden alarak Çin’de zirveye yükseldi. Ayrıca Çinli bir marka olan Vivo da satışlarda ikinci sırada yer alıyor.

Counterpoint Research’ın aktardığı bilgilere göre Oppo markası, Ocak 2021 itibariyle ortalama %21 oranında pazar payına sahip oldu. Bu pay oranıyla şu an Çin’de en fazla satan telefon markasıdır.

Oppo’nun özellikle Reno serisi markanın kısa süre içerisinde öne çıkmasında etkili oldu. Huawei markasının düşüşünde ise 5G teknolojisine sahip olarak ürettiği telefon modellerinin olduğu düşünülüyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir