Günümüzün en yaygın estetik işlemi botoks

Günümüzün en yaygın estetik işlemi botoks
Günümüzün en yaygın estetik işlemi botoks
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok kadının ve erkeğin tercih ettiği botoks işlemi, ince çizgilerin ortadan kaldırılması amacıyla günümüzde de yaygın şekilde uygulanmaya devam ediyor. İşin uzmanları tarafından, güvenli bir şekilde, kısa sürede yapılan botoks işlemi çoğunlukla yüz bölgesinde alın, boyun, dekolte, dudak, burun, kaz ayağı, kaş bölgesinde tercih edilmektedir.

Bunun yanı sıra uzun yıllardır tıp dünyasında da çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Cerrahi bir işlem olmadığından sıklıkla ve yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Botoks uygulaması gebelik döneminde olan veya bebeklerini emziren kadınlar ve kas bölgesinde sorunlara sahip hastalar dışındaki kişilere rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Son derece güvenilir bir yöntemdir.

Sadece, uygulama sonrasında kişinin cilt tipine bağlı olarak ufak geçici kızarıklıklar oluşabilmektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya botoks işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde belirtti;

“Botoks uygulamasının yapıldığı bölge uygulamadan sonra en az 2 saat yıkanmamalıdır. Yüze Botoks uygulaması yapılan kadınlar uygulama yapıldıktan en az 2 saat süre sonrasına kadar makyaj yapmamalıdır ve su ile temas ettirilmemelidir. Bu süre içerinde uygulama yapılan bölgeye dokunulmamalıdır. 4 saat boyunca sağ yana, sol yana yatılmamalı, uyumamalı. 4 saat sonra tamamen normal yaşantınıza dönebilirsiniz. 1-2 gün aşırı spor yapmamaya özen gösterilmeli. İşlem sonrası sauna, hamam, buhar odasında kalınmamalı, fön makinesini çok sıcak ayarda değil, ılık modda kullanmayı tercih etmelisiniz ”

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir