Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde lisans olarak ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde doktora düzeyinde tamamlayan Sinan Canan, günde bir kez aç kalmanın insan ömrünü uzattığını, açlığın, bedenimizin ihtiyaç duyduğu şey olduğunu belirtti. İnsanların açlıktan ölmediğini, beslenme alışkanlığı gereği ihtiyacı olan kaloriyi alamadıkları için stres yaratıp ölebileceğini savundu. “Bedenimizi aşırı beslediğimizde ömrümüz kısalıyor. Orta yaştan itibaren daha az yediğimizde insanların ve diğer tüm canlıların ömrü uzuyor. Çünkü atalarımızın açlık dönemlerine dayanan ve açlığı vücudu için açlığa dönüştürebilenlerin hayatta kalabileceği bir geçmişi vardı. “ifadelerinde bulundu.
Ghrelin hormonunun midemiz açken salgılandığı ve beyne giden sinyal ile hafızanın kuvvetlenmesi, sinir hücrelerinin yenilenmesi etkisiyle beyin bağlantılarının tekrar kurulmasını sağlıyor. Aç kaldığımızda bağırsaklarımızdaki kanalların da temizlendiğini, bağırsak içindeki hücrelerin de atılarak, hücrelerin yenilenmesinin sağlandığını söyleyen Sinan Canan, aç kalmadığımızda bu hareketlerin olmayacağını, ilerde bağırsakta madde birikmesi, plaka oluşması ve bağırsak kanseri riskinin artacağını belirtti.
Editör: Ceren Büyükyarın
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.