Groupama'ya İş'te Eşit Kadın Sertifikası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Groupama Sigorta ve Groupama Hayat, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız denetim sonrasında İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

 

Groupama Sigorta ve Groupama Hayat, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliği ile iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumların bağımsız bir denetim sonrası sertifikalandırıldığı İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazandı. 100’den fazla ülkede denetim, gözetim, test, kalite denetimi ve sertifikasyona kadar pek çok alanda farklı sektörlerde hizmet veren İngiliz denetim şirketi Intertek gerçekleştirdiği bağımsız sertifikasyon denetimlerinde Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki başlıklarını değerlendirdi.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası için hayat ve hayat dışı bireysel ve kurumsal tüm sigorta ürünlerinin satış ve pazarlamasını Türkiye’de toplam 12 bölge müdürlüğünde 1800’den fazla acente aracılığıyla gerçekleştiren Groupama’nın genel merkez ve 9 bölge ofisinde bağımsız denetim yapıldı. Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri kabul ediliyor. İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan Groupama, diğer kurumlarla birlikte 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyor. 

Kadın ve erkekler arasında cinsiyetten bağımsız bir bakış açısı ile eşitlik ilkesi üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Groupama Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özge Yılmazyavuz, “Groupama olarak etik davranış kuralları çerçevesinde yaklaşımımız, her türlü ayrımcılığın önüne geçme ilkesi üzerine kurulu. Bu bağlamda cinsiyet eşitliği konusunda da eşitlikçi bir yaklaşım izliyoruz. İşe alım, terfi ve her türlü çalışan odaklı uygulamada kadın-erkek ayrımı yapılmadan cinsiyetsiz bir yaklaşımla objektif kriterler üzerinden değerlendirmeler gerçekleştiriyoruz. Bu ilkemizi hem personel yönetmeliği hem de işe alım politikamızda açıkça ifade ediyoruz. Yüzde 56’sı kadın, yüzde 44’ü ise erkek çalışanlardan oluşan şirketimizde tüm çalışanlarımıza “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” ve “Toplumsal Cinsiyet ve Liderlik Eğitimi” veriyoruz. Bu çalışmalarımızın bir karşılığı olarak İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya layık görüldük. Bizi gururlandıran bu sertifikayla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışmada kendi kurumuzun imajını güçlendirmenin yanında ulusal ve global ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet edecek olmaktan kıvanç duyuyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir