Girne’nin Meşhur Yerleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda nüfusu daha da artan ve her geçen gün artmaya devam eden Girne, marinayı içerisine alan yarım ay şeklinde dizilmiş restoranları, eğlence mekanları, barları, eski Venedik evleri, alışveriş merkezi, kumarhaneleri, doğası, denizi ve manzarası ile Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ve en beğenilen turistik merkezlerinden birisidir.

 

Kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuzey tarafında yer alan Girne, Lefkoşa’ya 26 kilometre, Güzelyurt’a 47 kilometre ve Gazi Mağusa’ya 80 kilometre uzaklığa sahiptir. Tipik Akdeniz iklimine sahip olan Girne’de yaz ayları daha uzun ve kurak geçer iken kış ayları ise daha kısa ve yağışlı olmaktadır. Yılın uzun bir süresini sıcak ve denize girmeye, tatil yapmaya el verişli olarak geçiren Girne bölgesinde pek çok konaklama imkanı bulunmasına karşın genel itibari ile Girne satılık ev almak için daha sıklık ile tercih edilen bir bölgedir.

 

Kuzey Kıbrıs’ın pek çok konuda ilgi odağı olan bölgesi Girne, pek çok açıdan değerli bir ülkedir. Tarihi yapıları, doğası, denizi, manzarası, alışveriş yapma imkanı, kumarhaneleri, eğlence mekanları ve hem huzurlu hem de canlı yapısı ile büyük bir kitleye hitap etmektedir.

 

Bu yazımızda Girne satılık ev almak isteyen ya da Girne’de tatil yapmak isteyen kişiler için Girne’nin meşhur yerlerinden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar dileriz!

 

Girne Kalesi

 

Muhteşem manzarası ile ziyaret eden herkesi büyüleyen Girne Kalesi, şehrin simgesi konumundadır. İnşa edildiği zamanın tam olarak bilinmemesine karşın M.S. 7. yüzyılda Kıbrıs’a başlayan Arap akınlarına karşı olarak kenti korumak amacı ile Bizanslılar tarafından inşa edildiği tahmin edilmektedir.

 

Bizanslılar tarafından inşa edildiği düşünülen Girne Kalesi’ne M.S. 1208 ile 1211 yılları arasında Lusignan döneminde ilaveler yapılmıştır. Lusignan krallarının barış zamanı dinlendikleri ve savaş zamanında ise sığındıkları Girne Kalesi, M.S. 1373 yılında Ceneviz akınları zamanı büyük zarar görmüştür. Son şeklini M.S. 1489 ile 1570 yılları arasında Venedik döneminde alan Kale, 1570 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun eline geçmiş ve yaklaşık olarak üç asır boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun elinde kalmıştır. 1878 ile 1960 yılları arasında İngiliz Sömürgesi İdaresi döneminde polis okulu ve hapishane olarak kullanılan Kale, günümüzde turistik olan oldukça ilgi çeken, manzarası ile görenleri büyüleyen ve şehrin simgesi olarak görülen bir yapıdır.

 

Girne Limanı

 

Kuzey Kıbrıs’ın gözde bölgelerinden biri olan liman kenti Girne’nin ortaçağ zamanında kalma limanı, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan en güzel limanlardan birisidir. Ahşap duba ve bağlar ile süslü direkli olan gezi teknelerinin bulunduğu limanın girişi, dalgakıran tarafından korunmaktadır.

 

Girne limanının şekli at nalına benzemektedir ve liman içerisinde bir Venedik kalesi bulunmaktadır.

 

İskelede bulunan eski keçiboynuzu depolarından bazıları restoran ya da küçük otellere dönüştürülmüş iken bazı depolar ise yenilenerek balkonlu modern binalar haline getirilmiştir. Girne satılık ev almak isteyen kişiler bu binalara da kesinlikle bakmalıdır.

 

Bellapais Manastırı

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Beylerbeyi köyü içerisinde bulunan tarihi Bellapais Manastırı, 12. yüzyıl Roma dönemi zamanı inşa edilen temel üzerine inşa edilmiştir. Orta çağ zamanı yapılan eklentiler ile bütününde gotik bir mimarı yapıya sahip olan Bellapais Manastırı, Girne’nin şehir merkezine yaklaşık olarak 10 dakika uzaklıkta olan Girne Dağları (Beş Parmak Dağları) eteklerinde yer almaktadır.

 

KKTC emlak sektörünün öncü isimlerinden Gold Mark Estates olarak bu yazımızda Kuzey Kıbrıs’ın gözde bölgelerinden Girne’nin meşhur yerlerinden bahsettik. Kuzey Kıbrıs hakkında her şey, Kuzey Kıbrıs emlak, Girne satılık ev ilanları ve çok daha fazlası ile ilgili bilgi için bizi takip etmeye devam edin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir