Gelirlerini 26 arttıran AkzoNobel’in düzeltilmiş faaliyet kârı 335 milyon Euro oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AkzoNobel milyon Euro olarak

2Ç 2020

2Ç 2021

Δ

Δ CC1

Gelirler

1.987

2.511

26

29

Faaliyet kârı

207

384

86

 

Düzeltilmiş faaliyet kârı2

238

335

41

 

ROS3

12,0

13,3

 

 

 

 

 

*2019 rakamları, 2020’deki COVID-19 etkisi ışığında uygun bir kıyaslama yapılabilmesi için bu bültene dahil edilmiştir.

 

 AkzoNobel CEO’su Thierry Vanlancker en son önemli gelişmeler konusunda da aşağıda yer alan başlıklar çerçevesinde bilgi aktardı. 

 

Kolombiya merkezli Grupo Orbis satın alımında anlaşmaya varıldı
 
Kolombiya merkezli boya ve astar şirketi Grupo Orbis’i satın almak üzere vardığımız anlaşma ile Güney ve Orta Amerika’daki konumumuzu daha da genişletiyoruz. Güney Amerika, Orta Amerika ve Antiller’de on ülkede varlığımızı sürdürürken, bu anlaşma ile, birçok ülkenin önümüzdeki on yıldaki global büyüme sıralamalarının üstlerinde yer aldığı And bölgesi ve Orta Amerika’nın önde gelen aktörlerinden biri haline geleceğiz.

 

Daha sürdürülebilir bir yat sektörü yaratılıyor

Yat Boyaları iş kolumuz, daha sürdürülebilir bir yat sektörü yaratmak ve dünyadaki okyanusları korumak için, Su Devrimi Vakfı ile iş birliğine gitti. Halihazırda, sektöre sürdürülebilir değişim getirmek için uzun vadeli bir taahhüt altına giren iş kolu, dünyanın dört bir yanındaki müşteriler için öncü çözümler geliştirerek geçirdiği on yıllar boyunca elde ettiği uzman bilgi birikimi ve iç görülerini paylaşacak. 2018 yılında kurulan Su Devrimi Vakfı, yat sektörünün çevre üzerindeki etkisinin azaltılmasına yardımcı olarak dünyadaki okyanusları korumak için çalışan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. 

 

Çin’de güneş enerjisi projeleri güçleniyor
 
2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı yarı yarıya azaltma hedefimize ivme kazandırılmasına yardımcı olan Çin’de yaklaşık 8.000 güneş paneli kurmaya yönelik iki büyük projede sona yaklaşılıyor. 5.000’den fazlası Şanghay tesisimizde ve 3.000’e yakını Guangzhou’da olmak üzere, İki Dekoratif Boya fabrikamızda kurulan güneş panelleri, daha yeşil üretim planlarımızda daha da fazla ilerlemeyi temsil ediyor. Yeni güneş enerjisi sistemleri, her lokasyonda birincil enerji kaynağı haline gelecek. 

 

Paint the Future, öncü genç ve yenilikçi şirketlerden büyük rağbet görüyor
 
Genç ve yenilikçi şirketlere yönelik Yenilikçi Paint the Future yarışmamız, dünyanın dört bir yanından ilgi çekmeye devam ediyor. Mayıs ayında hayata geçirilen ve Kasım ayı için bir takip eğitim kampı etkinliğinin programlandığı ikinci global edisyonumuz için 200’ü aşkın başvuru aldık. Öte yandan, Çin’de bu yıl düzenlenen bölgesel genç ve yenilikçi şirket etkinliğine 210 başvuru geldi (eğitim kampı Ağustos ayında olacak). Bir sonraki bölgesel edisyon, dijital müşteri çözümleri odağı ile önümüzdeki yılın Şubat ayında Hindistan’da hayata geçirilecek. 

 

Standardın belirlenmesi 
 Yakınlarda ardı ardına altıncı defa, MSCI tarafından mümkün olan en yüksek ESG notuna (AAA) layık görüldük. Sektördeki uzun dönemli risklere dayanıklılığı ölçmek için tasarlanan not, bu riskleri ne kadar iyi yönettiğimizi ve akranlarımıza kıyasla ne kadar iyi durumda olduğumuzu belirliyor. 2021 yılında, sektörümüzdeki yedi kilit başlıktan altısında en üst sırada yer aldık; temiz teknolojiler, kimyasal güvenlik, yönetişim, su stresi, karbon emisyonları ve toksik emisyonlar ve atıklar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir