Görüntü olarak laleye benzeyen bu çiçeğin çok narin bir yapısı olmamakla birlikte kış aylarında da canlılığını koruması mümkün olabiliyor.
Genellikle sarı renkli olsalar da, beyaz, pembe, turuncu olarak da açabiliyorlar. Soğuk havalara ve susuzluğa karşı dayanıklı olması nedeniyle bakımı oldukça kolaydır. Fazla suya ihtiyaç duymaz. En fazla ihtiyaç duyduğu, zengin mineralli topraktır. Ezan çiçeği genellikle tohum ekme yöntemiyle çoğaltılır. Boyu en fazla 1,5 metreye kadar uzayabilen Ezan Çiçeği, ev ortamında rahatlıkla yetiştirilebilir.
Ezan Çiçeği, Kızılderililer tarafından keşfedilerek sağlık amacıyla toplanırdı. Kaynatılarak yaraların iyileşmesi için kullanılırdı. Egzama ve sedef hastalığına iyi geldiğine inanılırdı. Ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akış hızını artır, böylelikle cildin daha parlak ve genç görünmesini sağlar. Kilo vermede yardımcı rol oynar.
Ezan saatlerinin Güneş’e göre belirlenmesi nedeniyle, Ezan çiçeği, ezan okunmayan ülkelerde de Güneş’in doğuşu ve batışına göre yine aynı şekilde açıp kapanıyor.
Ceren Büyükyarın
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…