Sevimli Dostlarımız

Evcil Hayvan Sahipleri İçin Kısıtlama Kuralları

29 Nisan 2021 tarihi Perşembe günü saat 19.00 itibariyle 17 Mayıs 2021 tarihi Pazartesi günü saat 05.00’e kadar devam edecek olan tam kapanma döneminde ülke genelini ilgilendiren tedbirler duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı tam kapanma tedbirlerinin konu alındığı genelgeyi 81 şehrin valiliklerine gönderdi. Genelgede evcil hayvanı olanlara dair detaylara da yer verildi.

Evcil Hayvan Sahipleri Kısıtlama Detayları

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmuştu olan kararlar dahilinde yasaktan muaf tutulan vatandaşlar da belirlendi. Evcil hayvanının gezdirmek de bu istisnai durumlardan biri kabul ediliyor.

İkametinin önüyle sınırlı olmak şartıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak ya da sokak hayvanlarını beklemek için dışarı çıkanlar, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Aynı zamanda iş yerinde bulunan hayvanların da günlük bakım ve beslenmelerinin yapılabilmesi için ikametle iş yeri arasındaki güzergâh sınırlı olmak şartıyla evcil hayvan satışını yapan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları da bu muafiyet kapsamına dahildir.

Recent Posts

Siber güvenlik evde başlar

Dijital güvenlik şirketi ESET, kullanıcıları seyahat dolandırıcılıklarına karşı uyararak alınması gereken önlemlere, dikkat edilmesi gereken…

5 dakika ago

Kaspersky uzmanları, 2023 yılında günde ikiden fazla kritik siber olay rapor etti!

En son MDR Analist Raporunda finans, BT, kamu ve sanayi sektörleri başta olmak üzere tüm…

5 dakika ago

Samsung Electronics Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Paris 2024 yaklaşırken olimpiyat kampanyasının startını verdi

3 Mayıs’tan itibaren Champs-Élysées'de ziyaret edilebilecek serginin yanında, Samsung Electronics Paris’in çeşitli noktalarındaki Olimpiyat alanlarında…

5 dakika ago

Minycenter, anne ve anne adaylarına doğum danışmanı ile alışveriş deneyimi sunuyor

Annelerin güvenilir yol arkadaşı Minycenter’da doğum danışmanı ile eğitici ve öğretici bir alışveriş deneyimi sizleri…

15 dakika ago

Abdi İbrahim Sağlık Destek Ürünleri Genel Müdürü Demet Eryılmaz oldu

112 yıldır hayatı iyileştirme misyonuyla faaliyet gösteren Abdi İbrahim, üst düzey yönetim kadrosunu büyütmeyi sürdürüyor.

15 dakika ago

Ünlü oyuncu Burak Özçivit'in rol aldığı Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Finans'ın Reklam Filmi ve Kamera Arkası Görüntüleri

Türkiye’nin lisanslı ilk dijital bankası Hayat Finans’ın “Banka ama Başka” temalı ilk reklam filmi yayınlandı.

13 saat ago