Eker Yelken Takımı’nın dümencisi Nevra Eker Güryel, J/70 Dünya Şampiyonası’na katılan ilk Türk kadın dümenci

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerçekleştirdiği yarış sponsorlukları ve çalışanlarının yer aldığı yelken takımlarıyla Türk yelkenciliğinin gelişimine katkıda bulunan Eker Süt Ürünleri, bir kez daha uluslararası bir yarışta ülkemizi temsil edecek. 7-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde gerçekleştirilecek J/70 Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Eker Yelken Takımı’nın dümencisi ise, Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel olacak.

Nevra Eker Güryel, bu sayede J/70 Dünya Şampiyonası’na katılacak olan ilk Türk kadın dümenci de olacak. Yarışa katılacak tek Türk takımı olan Eker’in yarıştaki en önemli hedefi ise Corinthian sınıfında kürsü gören ilk Türk takımı olma onurunu elde etmek olacak.

Daha önce katıldığı J / 70 Midwinter Şampiyonası’nda Corinthian Sınıfı birincisi olan Eker Yelken Takımı, J / 70 Dünya Şampiyonası’na ise Nevra Eker Güryel’in liderliğinde hazırlanıyor.

Pek çok önemli yarışta Eker kadın çalışanlarının yer aldığı Efsane Ladies‘in dümenciliğini yapan Nevra Eker Güryel, böylece uluslararası bir yarış deneyimi kazanacak.

“Bu turnuvaya katılma fırsatını kaçırmak istemedim”

Nevra Eker Güryel, yarış öncesindeki düşüncelerini ise şu şekilde aktardı:

“J / 70 sınıfında Türkiye’de sadece 2 yıldır yarışıyor olmama rağmen, Ahmet Eker'in tecrübeli ve başarılı ekibiyle bu turnuvaya katılma fırsatını kaçırmak istemedim.  Uluslararası ilk yarışım olacağı için çok heyecanlıyım.  Yelken sporunda öğrenmenin sonu yok, bu yarışın da benim için çok iyi bir tecrübe olacağını düşünüyorum.  One design’da, J / 70’te yarışmanın keyfi bambaşka.  Bu sınıftaki teknelerin kontrolü çok kolay, fiyatı makul, ekip ihtiyacı küçük, uluslararası birçok turnuvaya katılma imkanı da var.  Balon seyri inanılmaz keyifli.  Gönül ister ki Türkiye'de de J / 70 sınıfında yarışan tekne sayısı 30-40’ları bulsun.  J / 70’te yarışan tekne sayısının büyümesinin hem ileri yaşlarda yelken sporuna ve yarışmaya devam edebilmesine, hem de genç yelkencilerin de gelişebilmesine iyi bir fırsat yaratacağına inanıyorum.”

“Corinthian sınıfında ilk 3’e girmeyi hedefliyoruz”

Takımın koçu Burak Zengin ise yarış stratejilerini şu şekilde özetledi:

“Eker Yelken Takımımız, yeni yıldızı Nevra Eker Güryel’in liderliğinde, bir ilke imza atmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek.

Organizasyon kapsamında toplam 10 yarış yapılacak ve on yarış sonunda dereceler belirlenecek. Hedefimiz Corinthian sınıfında ilk üçe girerek bu şampiyonada kürsü gören ilk Türk takımı olmak olacak. Hedeflediğimiz başarıya ulaşma noktasında takımımıza çok güveniyoruz.”

Takımda dört yelkenci yer alacak

Kısa süre içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek olan Eker Kaymak Takımı, şu isimlerden oluşacak: Nevra Eker Güryel, Dora Arıbaş, Kerem Özkan ve Burak Baran.

California Yacht Club’ın ev sahipliği yapacağı yarış, 7-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve organizasyonda yaklaşık 100 takım mücadele edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir