E-Devlet Üzerinde Ogs ve Hgs İçin Yeni Uygulamaya Geçildi

E-Devlet Üzerinde Ogs ve Hgs İçin Yeni Uygulamaya Geçildi
E-Devlet Üzerinde Ogs ve Hgs İçin Yeni Uygulamaya Geçildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yeni uygulamaya göre 15 gün içerisinde ödenmemiş olan cezalar için geçiş ücretlerinin katlanması söz konusu oldu. İhlal yaparak geçen sürücülere 15 gün içerisinde 2 defa hem mail hem de sms yoluyla bilgi verilecek.

Sürücüler için farkındalık yaratan bu uygulama e-devlet üzerinde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) Borç ve Bilgilendirme Hizmeti olarak sunuldu.

Bu hizmet öncesinde pek çok vatandaş yediği cezadan habersiz kalıyordu. Artık bu uygulama sayesinde ceza yediklerine haberdar olma şansları var. E-devlet üzerinden araçları bölümüne girdiğiniz zaman hem Hgs hem de Ogs için borç bilgi hizmeti alabilirsiniz.

Bu sayede 15 gün içinde ödenmemiş olan cezaların katlanmış hallerinin önüne geçilecek.

Sürücülerin E-devlet Üzerindeki Bilgilerinin Güncel Olması Gerekiyor

 

Konuyla ilgili yapılmış olan açıklamalar doğrultusunda verilen bilgilere göre; ihlalli geçişlerin en fazla Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, İzmir, Niğde ve Ankara otoyollarında olduğu gözlendi.

Söz konusu olan ihlalli geçişlerin 15 gün sonrasında ise artık hem sms hem de mail yoluyla bilgi verilecek. Fakat bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin bilgilerinin güncel olması gerekiyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir