Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, en sevilen marşlar ve türkülerle Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden Galataport İstanbul’da

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Galataport İstanbul’da bu yıl da Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın özel konseri ile kutlanacak. 29 Ekim özel konseri, 7 marş ve 7 türküden oluşan repertuvar ve 80’den fazla müzisyen ile gerçekleşecek. Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda saat 14.00 ve 17.00’da ücretsiz ve herkese açık iki seans olarak düzenlenen konserlerle, tüm misafirler Cumhuriyetimizin 99. yılının coşkusunu yaşayacaklar. 

 

Galataport İstanbul’da, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası eşliğinde kutlanacak. Türkiye’de klasik müziğin çocuklar ve gençler aracılığıyla daha fazla yaygınlaşması amacıyla 2006 yılında çalışmalarına başlayan ve ülkemizde çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerini bir araya getiren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda çocuklara ve gençlere ilham veren repertuvarıyla sahne alacak. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstendiği Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın tüm üyelerini temsilen 56 öğrenci ve SİRENE’den 28 kişinin olacağı Galataport İstanbul konserlerinde toplam 84 müzisyen yer alacak. 

 

Türk marşları ve türküler Galataport İstanbul’dan yükselecek

Galataport İstanbul, misafirlerini ağırlamaya başladığı günden bu yana herkes için erişilebilir bir kültür sanat alanı yaratarak ücretsiz olarak düzenlediği etkinlikler ve genç sanatçılara verdiği desteklerle öne çıkıyor.  Galataport İstanbul, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği 77 konserde, 1000’i aşkın çocuk sanatçıyı orkestra bünyesinde bir araya getiren ve 100 binden fazla izleyiciye ulaşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın iki konserine ev sahipliği yapacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenecek Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Galataport İstanbul Özel Konseri, 14.00 ve 17.00’de iki ayrı seans olarak Doğuş Meydanı’nda gerçekleşecek.

 

Şef Volkan Akkoç önderliğinde 2014 yılında kurulan, Türkiye’de kadın korolarının gelişmesine öncülük eden SİRENE korosu ile DÇSO ilk kez birlikte sahne alacak. Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenecek, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan DÇSO konserinde, 7 marş ve 7 türkü icra edilecek. İstiklal Marşı ile açılacak konser Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği türküler arasında yer alan Ah Bir Ataş Ver ile sona erecek.

 

Galataport İstanbul, FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak

Galataport İstanbul, Cumhuriyet Bayramı’nda ayrıca dünyanın dört bir yanından gelecek üniversite 3×3 basketbol takımlarını ağırlayacak. Ülkemizi üç üniversitenin temsil edeceği şampiyonanın final karşılaşmaları 29 Ekim saat 10:00’dan itibaren Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda oynanacak. Çeyrek finalist sekiz kadın ve sekiz erkek takım şampiyonluk için kıyasıya yarışırken, smaç ve şut yarışmaları güne renk katacak.

 

Galataport İstanbul Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali“Misafirlerimizi ağırlamaya başlamamızın üzerinden geçen bir yıl içinde ev sahipliği yaptığımız kültür sanat etkinlikleri ile herkes için erişilebilir bir kültür sanat alanı yaratarak topluma fayda sağlıyor, genç sanatçıları destekliyor, Karaköy ve çevresi başta olmak üzere katılımcılığı teşvik ediyoruz. Çocuklar ve gençler için ilham verici olan, onları gerek enstrümanlarla gerekse de vokallerle müziğe teşvik eden Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konserine ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. 23 Nisan’dan sonra bu yıl tekrar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Galataport İstanbul’da sahne alacak Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın repertuvarında yer alan marş ve türkülerin tüm misafirlerimize 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşatacağını düşünüyor ve herkesi Doğuş Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir