Sağlık

Diz Ağrısı Nasıl Oluşur?

Ciddi boyutta yaşanan yaralanmalar ile çapraz bağların yırtılması, kırılma, menisküs yırtılması gerçekleşebilir.

Romatizmal hastalıklar ve yaşlanmayla birlikte sık görünen dizlerdeki kireçlenme ile yürümede, dizlerin bükülmesinde zorluklar, ağrı ve şişlikler yaşanır.

Diz Ağrısı Çeşitleri ve Bitkisel Çözümleri

Diz ağrılarında doğal, bitkisel tedavi alanında destek almak isteyenler; Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bitkisel tedavi yöntemi tam size göre.

Dizlerdeki lokal ağrılarda; Ardıç Yağı ile masaj yapılmalı,  bol kalsiyum içeren sebzeler tüketilmelidir. Brokoli, bu sebzelerin başında gelmektedir.

Dizlerde meydana gelen kireçlenme için, iki adet çınar ağacı yaprağını küçük küçük kırıp 1 bardak suda en fazla iki dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzüp için. Bu kürü sabah ve akşam olmak üzere 30 gün boyunca uygulayın. Yüksek tansiyon hastaları bu kürü günde 1 defa uygulamalıdır.

İleri derecede kireçlenme olanlarda bu kür, dördüncü günden sonra ağrıları artırabilir. Şiddetli ağrılarda kürü kesin 3 gün ara verip tekrar başlayın. Ağrısız bir şekilde kürü uygulamaya devam edeceksiniz.

Dizlerdeki sıvı kaybı sorunu için; günde iki defa kuşburnu çayı tüketilmelidir. İçerisine bir miktar hibiskus bitkisi eklenmelidir.

Editör: Ceren Büyükyarın

Recent Posts

İzmir Bornova’da Kalite ve Ekonomiyi Buluşturan İkinci El Eşya Mağazası

İzmir’in Bornova ilçesinde ikinci el eşya alım satımında köklü bir firma olan Doğan Spot Eşya…

13 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 19 Mayıs Mesajı

Belediye Başkanı Rasim Arı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj…

14 saat ago

Yeşilyurt Pazaryeri çalışmaları hızla sürüyor

Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeşilyurt bölgesinde yaşayan vatandaşlar, modern ve kapalı bir pazaryerine…

14 saat ago

Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde geleceğin emanetçileri gençlere…

15 saat ago