Ekonomi

Kira ve Gelir Kaybı Desteği Uzatıldı Mı?

Dün MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılışı’nda bazı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle tam kapanma kararı sonrasında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf için müjdeli haberi verdi.

Kısıtlama sürecinde hayata geçirilen yardımlardan biri olarak bilenen gelir kaybı ve kira desteğinin süresi uzatıldı.

Kira ve Gelir Kaybı Desteği Başvuru

Salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan, imalat gibi sektörlerde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelerle birlikte teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler de bu desteğe başvurabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Mikro işletmeler için 30 bin, küçük işletmeler için 75 bin liraya kadar 3 yıl boyunca geri ödemesiz ve tamamı faizsiz ödeme olacak şekilde bu destekten faydalanacak.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: Sinem Uludağ

Recent Posts

Bayraklı'da Hıdırellez coşkusu

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Bolluğun, bereketin simgesi Hıdırellez'i; barışa ve kardeşliğe özlem duyduğumuz bu…

27 dakika ago

Çeşme'de Hıdırellez Şenliği coşkuyla kutlandı

Çeşme Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Şenliği, bu yıl da Çeşme Amfi Tiyatro…

27 dakika ago

Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri mayıs ayında yeni etkinliklerle çocukları bekliyor

Çocuklar mayıs ayı atölyelerinde heykelleri hareketlendirecek, üç boyutlu çalışmalar yapacak ve kendi kaleydeskoplarını tasarlayacaklar.

27 dakika ago

Kartepe'de AVIS 2024 Şampiyonası Sona Erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli Otomobil Sporları Kulübünce Kartepe Bayraktepe mevkisinde düzenlenen…

37 dakika ago

Apex Legends: Upheaval'ın Oynanış Fragmanı Yayınlandı!

Apex Legends: Upheaval’ın 7 Mayıs’taki çıkışından hemen önce Electronic Arts ve Respawn, yepyeni bir oynanış…

47 dakika ago

Dünyadaki trend teknolojileri kullanıcılarıyla buluşturan Türkiye'nin teknoloji markası Casper, bir ilki daha gerçekleştirdi

Türkiye’nin önde gelen bilgisayar üreticilerinden Casper, dünyadaki son teknolojileri kullanıcılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

47 dakika ago