1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Diz Ağrısı Nasıl Oluşur?

Diz Ağrısı Nasıl Oluşur?

Diz Ağrısı Nasıl Oluşur?
Diz Ağrısı Nasıl Oluşur?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ciddi boyutta yaşanan yaralanmalar ile çapraz bağların yırtılması, kırılma, menisküs yırtılması gerçekleşebilir.

Romatizmal hastalıklar ve yaşlanmayla birlikte sık görünen dizlerdeki kireçlenme ile yürümede, dizlerin bükülmesinde zorluklar, ağrı ve şişlikler yaşanır.

Diz Ağrısı Çeşitleri ve Bitkisel Çözümleri 

Diz ağrılarında doğal, bitkisel tedavi alanında destek almak isteyenler; Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bitkisel tedavi yöntemi tam size göre.

Dizlerdeki lokal ağrılarda; Ardıç Yağı ile masaj yapılmalı,  bol kalsiyum içeren sebzeler tüketilmelidir. Brokoli, bu sebzelerin başında gelmektedir.

Dizlerde meydana gelen kireçlenme için, iki adet çınar ağacı yaprağını küçük küçük kırıp 1 bardak suda en fazla iki dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra süzüp için. Bu kürü sabah ve akşam olmak üzere 30 gün boyunca uygulayın. Yüksek tansiyon hastaları bu kürü günde 1 defa uygulamalıdır.

İleri derecede kireçlenme olanlarda bu kür, dördüncü günden sonra ağrıları artırabilir. Şiddetli ağrılarda kürü kesin 3 gün ara verip tekrar başlayın. Ağrısız bir şekilde kürü uygulamaya devam edeceksiniz.

Dizlerdeki sıvı kaybı sorunu için; günde iki defa kuşburnu çayı tüketilmelidir. İçerisine bir miktar hibiskus bitkisi eklenmelidir.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir