1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?
Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kredi geri ödemeli krediler arasına girer. Ve bu kredi türüne devlet destekli evlilik kredisi denir. Diğer kredilerde olduğu gibi evlilik kredisinde de faiz oranı ve vade seçenekleri bankadan bankaya değişiklik gösterir. İhtiyaç kredisine göre faiz oranı biraz düşüktür.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvuru Şartları

İhtiyaç kredisinin çeşitleri arasında olan evlilik kredisi çekmeninin farklı bir şartı bulunmuyor. Bu şartlar genel olarak, kredi notunuzun yüksek olması, borç takibinizin olmaması, kefilinizin olması, gelirinizin kredi taksitlerine yeterli olması şeklinde sıralayabiliriz.

Evlilik Kredisine Çiftler Birlikte Başvurabilir Mi?

Bankaların evlilik kredisi bireysel ihtiyaç kredileri arasındadır. Bu uygulamadan yararlanmak istiyorsanız bireysel olarak başvuru yapmanız gerekiyor. Bu durumda eşiniz size kefil olabilir. Bankaların internet siteleri veya banka şubeleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Evlilik Kredisi Ne Kadar Alınır?

Devlet destekli evlilik kredisinin en fazla ne kadar alınacağı belli değildir. Bankaların kredi üst sınırı gelir düzeyinize göre değişiklik gösterebilir. Kredi limitiniz, gelirinize göre ve kredi notunuza göre belirleniyor. Evlilik kredisi miktarını belirlerken tüm masrafları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Nikah salonu, kuaför, gelinlik, alyans gibi tüm masrafları hesaplayarak kredi başvurusunda bulunmanız gerekiyor.

Evlilik Kredisi Başvurusunda İstenilen Belgeler

Bankaların evlilik kredi başvurusunda istedikleri belgeleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Nüfus cüzdanının bir nüshası
  • Gelir belgesi
  • Çalışanların son maaş bordrosu fotokopisi
  • Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Esnaflar için vergi levhası fotokopisi
  • Son 3 ay içerisinde isminize çıkarılan elektrik, su, telefon veya doğalgaz faturalarından biri

Bazı bankalar yukarıda sayılanlar dışında farklı belgeler de isteyebilirler.

Takıların Değerlendirilmesi ve Çeyiz Hesabı

2016 yılında yürürlüğe koyulan çeyiz hesabı uygulaması, kısa sürede evlenme hayali olan gençleri desteklemeyi amaçlıyor. Düğününüzde takılan takılarınızı ve evlilik sürecindeki tasarruflarınızı devlet katkısıyla yatırıma dönüştürebilirsiniz. Birikimlerinizin en az 3 yıl hesapta kalmasıyla %20 devlet desteğinden faydalanmaya hak kazanabilirsiniz. Bu yolla takılarınız ve birikimleriniz devlet güvencesiyle değerlenirken ekonomik kalkınmaya da faydanız olmuş oluyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir