1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İstanbul’daki En Büyük Covid-19 Test Laboratuvarında Günlük 10.000 Test

İstanbul’daki En Büyük Covid-19 Test Laboratuvarında Günlük 10.000 Test

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında İstanbul sınırlarında hizmet veren 14 tane test laboratuvarı var. Ayrıca yine il sağlık müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş olan 63 tane özel laboratuvar mevcut. Bu laboratuvarlarda ise günlük yaklaşık olarak 100 bin tane test yapılıyor.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yer alan laboratuvar, cihaz kapasitesi ve personel sayısı açısından en büyük olanı. Hastane laboratuvarında uzmanlar ve diğer ekipler dahil olmak üzere yaklaşıp 40 kişilik grup çalışma sağlıyor.

Laboratuvara gelen numuneler ilk önce numaralara ayrılıyor. Sonrasında pencere bölümü odalarına kaydediliyor. Ardından izole edilen numuneler, PCR cihazlarıyla neticeye kavuşturuluyor.

Numunelerin çıkan sonuçlarının bilgisayar üzerindeki ekranda tek tek incelemesi yapılıyor. Sonrasında yapılan çalışmalar doğrultusunda ortalama 4 ile 8 saat arasında e-nabız üzerinden sonuçlar duyuruluyor.

Mutasyon Testleri

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yer alan koronavirüs test laboratuvarında aynı zamanda mutasyonlu virüs araştırmaları ve testleri yapılıyor.

Pozitif çıkmış olan numunelerin bir yandan da tanımlanmış mutasyonlarına bakılıyor. Mutasyondan şüphe edilip sonrasında taramada gözükmeyen şüpheli örnekler sonrasında Ankara’ya Sağlık Bakanlığı’nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’ndeki laboratuvarlara gönderiliyor.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir