Country Tarzı Mobilya Aksesuar Modelleri

Country Tarzı Mobilya Aksesuar Modelleri
Country Tarzı Mobilya Aksesuar Modelleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğer eski bir koltuğunuz varsa döşemesini yenileyebilir, ya da antikacılarda satılan eski mobilyalardan satın alabilirsiniz. Masif ahşap kullanımı mobilyaların olmazsa olmazlarıdır. Ahşap mobilyalar yerine ferforje ya da paslanmış metal detayları olan mobilyalarda tercih edebilirsiniz.

Country Tarzı Nedir?

Country kelimesi köye ait veya kırsal anlamına gelir. Bu tarz günümüzde moda, müzik, dekorasyon ve mimarı gibi çeşitli alanlarda farklı bir stili göstermek için kullanılır. Country tarz, genellikle ev dekorasyonlarında tercih edilir.

Country dekorasyon tarzı bütün dünyada, insanların basit yaşama arzusundan dolayı popüler hale gelmiştir. Kır stiline sahip oldukları için doğada olan renklerden ve malzemelerden ilham alınır. Modern dekorasyon stilinin aksine Country dekorasyon stili sıcak, rahat ve misafirperver bir görüntüye sahiptir.

Organik bitkiler ve malzemeler bir araya getirilerek estetik bir görüntü ortaya çıkar. Country tarzı dekorasyonlarında en çok tercih edilen renkler şu şekildedir:

  • Pas ve kırmızı renk
  • Koyu yeşil ve çimen yeşili
  • Altın rengi
  • Kobalt mavisi ve okyanus tonları

Bu renklerin yanı sıra beyaz ve krem ek olarak kullanılır. Bu sayede daha aydınlık ve ferah bir yaşam alanı elde edilmiş olur. Ayrıca country tarz aksesuarlarda bu stili uygulamada önemli bir etkendir.

Country Tarzı Mobilya Aksesuar Modelleri
Country Tarzı Mobilya Aksesuar Modelleri

Country Tarz Aksesuarlar

Country dekorasyon tarzı, yeni ve eskinin birleştiği geniş aksesuar yelpazesine sahiptir. Country tarz dekorasyonlarda avizeler, dokuma sepetler, porselen tabaklar, duvar saatleri, aynalar, antika objeler, cam vazolar ve renkli seramikler tercih edilir.

Ayrıca bu aksesuarların arasına canlı bitkiler ve el oyması ahşap aksesuarlar eklemeyi de unutmamanız gerekiyor. Country tarz dekorasyonun amacı doğanın muhteşem renklerini evinize getirmektir. Şeffaf cam vazoların içine rengarenk çiçek ve bitkiler koyarak evinizin dikkat çeken köşesinde sergileyebilirsiniz.

Country Tarz Mobilyaların Özellikleri

Country tarzı mobilyaların öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise rahatlıktır. Country tarz mobilyalarda hem konfor hem de şıklık bir arada olmalıdır. Bu tarz mobilyalarda sandalyeler ve koltuklar keten döşemeli ve ahşap iskeletlidir. Bu stile sağlam bir yapıya ve zarif hatlara sahip olan louis sandalyeler örnek olarak gösterilebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir