1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çanakkale’de ANZAK Askerleri Anıldı

Çanakkale’de ANZAK Askerleri Anıldı

Çanakkale’de ANZAK Askerleri Anıldı
Çanakkale’de ANZAK Askerleri Anıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANZAK çıkarmasının 106’ncı yıl dönümünde, pek çok kişi uyku tulumları ile Arı Burnu önündeki ANZAK Koyu’na gelerek katılım sağladı.

Tören, sabaha karşı saat 05.30’da başladı. Saygı duruşu ile başlayan tören; Yeni Zelanda, Avustralya ve Türkiye devletleri adına çelenk sunumuyla devam etti. Törende devletlerin İstiklal Marşı okundu.

ANZAK Askerleri Anma Törenine Katılım Yoğundu

Törende Gelibolu ikinci Kolordu Komutanlığı’ndan Yarbay Anıl Aksoy, Türk Silahlı Kuvvetleri adına daha önce Atatürk’ün, Anzak annelerine yazmış olduğu mektubu hem Türkçe hem de İngilizce olarak okudu. Sonrasında ise diğer ülke temsilcilerinin yapmış olduğu konuşmalarla birlikte tören, sona erdi.

Anzak Koyu’nda gerçekleştirilmiş olan törene; Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Nrileşik Krallık Büyükelçisi Dominik Chilcott, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown,  İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Frans İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton katılım sağladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir