Bitfinex, Brezilya ve Latin Amerika’da Finansal Özgürlüğü Artırmaya Devam Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son teknoloji ürünü dijital kripto para ticaret platformu Bitfinex, Brezilya’daki müşterilerine SmartPay aracılığıyla SWAPiX’e bağlanma imkânı sağladığını; bu şekilde Brezilya Reali (BRL) ile Tether (USDt) arasında kolay ve rahat bir giriş-çıkış yolu temin ettiğini duyurdu. Bu girişim, Bitfinex’in Brezilya’da ve Latin Amerika genelinde finansal kapsayıcılığı artırma ve finansal özgürlüğü destekleme yönündeki misyonunun bir parçası olarak işaret ediliyor.

 

SWAPiX, Brezilya’da bulunan bir ödeme altyapısı olan PiX aracılığıyla kullanıcıların BRL’yi hızlı bir şekilde USDt’ye dönüştürmesini sağlayan SmartPay’in sunduğu bir çözüm. Bitfinex müşterileri artık SWAPiX bünyesinde USDt’yi dönüştürebiliyor ve Pix aracılığıyla yerel bankacılık uygulamasına BRL gönderebiliyorlar.

 

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili açıklamasında “SWAPiX, Brezilya'da oldukça popüler, biz de ülkedeki müşterilerimize bu giriş-çıkış hizmetine kolay erişim sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

SmartPay’in SWAPiX  fiat giriş-çıkış hizmeti sadece bir akıllı telefon cihazı kullanılarak ve bir banka hesabına ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilebiliyor. Bu durum, tahmini 34 milyon insanın hala geleneksel finansal hizmetlere erişiminin olmadığı bir ülkede (neredeyse 5 yetişkinden biri) kritik öneme sahip.

 

BRL bu yıl diğer Latin Amerika para birimleri arasında genel gidişatın tam tersi bir özellik sergiledi; 2022 yılında dünyanın en iyi performans gösteren para birimlerinden biri olarak ortaya çıkarak ABD doları karşısında yerini korudu. Bununla birlikte, BRL’nin hep bu şekilde dirençli olmadığı söylenebilir. 2022’den önceki 5 yıl boyunca Amerikan doları karşısında yaklaşık 40 oranında değer kaybı yaşadı.

 

Sıralamanın ilk 20'sine hâkim 18 gelişmekte olan pazardan biri olan Brezilya’ya, blok zinciri analiz firması Chainanalysis tarafından Küresel Kripto Benimseme Endeksi 2022'de yedinci sırada yer verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir