BioNTech Aşısı ASM’lerde de Yapılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BioNTech aşısı ile alakalı önemli bir adım atılacağı açıklandı. Kovid-19 salgını ile verilen mücadelede “acil kullanım” onayı verilen BioNTech ve Sinovac aşıları ile topluma ilişkin olan bağışıklama sürecini yürüten Sağlık Bakanlığı, aşının temin edilmesine paralel olarak daha az bir sürede halkı aşılayabilmek için harekete geçti. 

Daha önce açıklanan bilgilere göre (-80) derece de saklanmasının gerektiği belirtilen BioNTech aşısına ait Avrupa İlaç Ajansının (EMA) “Aşının saklama koşullarında değişiklik meydana geldiğini ve aşı dolaplarında 2-8 derece aralığında 5 günün yerine 30 gün saklanabilecek” açıklamasından sonra aşılama planlamasında izlenilen yol haritası Sağlık Bakanlığı tarafından tekrar değerlendirilmeye alındı.   

Aşılama hususunda sağlık altyapısı oldukça kuvvetli olan Türkiye’de Bakanlıkça yapılacak olan değerlendirmelerin ardından BioNTech aşısı da Sinovac aşısı gibi aile sağlık merkezlerinde doktorların gözetiminin altına yapılabilecek. 

Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen ölçütleri taşıyan büyük Aile Sağlık Merkezlerinde ülke çapında BioNTech aşılarının yapılmasıyla beraber toplumsal bağışıklamada hedef olan yüzde 70 oranı çok daha az bir sürede tamamlanabilecek. 

Değerlendirme sonuçlarının olumlu olması durumunda tüm Türkiye’de aşılama işlemleri eş zamanlı olarak başlayacak. 

Editör: Sinem Uludağ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir