Başkan Kızılboğa: Şanlı Zaferlerimiz Kutlu Olsun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü ile Büyük Taarruz’un 99. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, “Anadolu’nun Türk Yurduna dönüşmesinin mimarları Büyük Komutan Sultan Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun” dedi.
 
İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, mesajında şu ifadeleri kullandı; “26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan’ın önderliğindeki Türk Ordusu, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında büyük zafer elde ederek Anadolu’nun kapısını aziz Milletimize açmış ve Anadolu’nun İslamlaşmasına katkı sağlamıştır. 26 Ağustos 1922 tarihinde ise dört bir yanını düşmanın sardığı Anadolu’da bir başkaldırı başlamış ve Afyonkarahisar Kocatepe’de Başkomutan Mustafa Kemal’in öncülüğünde başlayan Büyük Taarruz zaferle sonuçlanmıştır. Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna kendilerini feda ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizi, Sultan Alparslan’dan Atatürk’e kadar uzanan liderlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Büyük Taarruz’un 99., Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 950. yıldönümünü kutluyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir