Başkan Akıllı’dan Boğaziçi Atamasına Tepki

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Boğaziçi Üniversitesi Rektör atamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

 
Atama kararını eleştiren CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri rektör seçimi oylamasında 95 olumsuz oy alan Prof. Dr. Naci İnci, bir gece yarısı Boğaziçi'ne rektör olarak atandı. Başkanlık sistemi böyledir, halkın istekleri yerine Başkanın istekleri yürürlüğe konur. Bir gece atar, bir gece görevden alır” dedi.
Üniversitelere rektör atamalarında tek adam kararlarının akademik camia ve öğrencilerde de rahatsızlık oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Akıllı, “Bir gecede rektör ataması yapılıyor. Yüzde 95 olumsuz oy alan kişi hangi kriterlere göre rektör olarak atandı. Rektör atamalarında kriter akademik camianın istekleri baz alınmalı. Ama ben yaptım oldu mantığı devam ediyor. Erdoğan’ın 1 Ocak 2021 tarihli kararnamesiyle Melih Bulu göreve getirilmişti. Yaşanan olaylar ortada iken yine istenmeyen biri rektör olarak atanıyor. Burada tek adam ben kimsenin istek ve taleplerine göre karar vermiyorum, canım ne isterse onu yaparım mesajı veriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir