Balinanın Yuttuğu Dalgıç Hayatta Kaldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Cod Burnu’nda kambur balinanın yuttuğu dalgıç hayatta kalabilmeyi başardı. Deneyimli dalgıç, solunum aracının hasar görmediğini ve o anların çok korkutucu geçtiğini belirtti. 

Michael Packard, yaklaşık 13,72 metre derinliğe indiğini ve bir anda çok büyük bir darbe hissettiğini, sonrada her yerin karardığını belirtti. Sonrasında hareket etmekte olduğunu fark eden Packard, ilk önce bir köpek balığı tarafından ısırıldığını düşündü. Etrafında herhangi bir diş görmeyen Packard, o kadar da çok acı hissetmediğini söyledi. En sonunda ise Packard, birden bir balinanın ağzında olduğunu ve onu yutmaya çalıştığını fark etti. Packard, o an her şeyin bittiğini ve yalnızca elinde bulunan hava bitene kadar vaktinin kaldığını düşündü.

Balina yüzeye çıktı ve kafasını sallamaya başladı. Bu sayede Packard, havaya uçtu. Daha sonrasında suya inen balinanın yuttuğu dalgıç Packard’ı ekip arkadaşı aldı, önce kıyıya sonra da acilen hastaneye kaldırıldı. Packard, morluklar içinde olsa bile tek parçaydı. Biyolog Jooke Robbins, bu durumun bir hayli ender görüldüğünü ve kambur balinaların normal koşullarda, çok sayıdaki avı, bir hayli büyük olan ağızlarına tek seferde alarak avlandığını ve bunu gerçekleştirirken her şeyi göremediklerini söyledi. Ayrıca Packard’ın yüksek ihtimalle yutulamayacağını, zira kambur balinalar ne kadar devasa ağızlara sahip olsalar da boğazlarının bir insan geçirecek kadar geniş olmadığını söyledi.

Editör: Yasemin Efe

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir