Balıkesir İmplant

Balıkesir İmplant
Balıkesir İmplant
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş hekimliği son yıllarda gelişen teknoloji ve modern tıp ile birlikte farklı birçok tedavi yöntemiyle gelişim gösteriyor. İmplant tedavisi bu gelişmenin en güzel örneklerinden birisi olarak yaygın bir şekilde kullanılıyor. Eksik dişlerin gerçek dişlere en yakın şekilde yapılabilmesini sağlayan Balıkesir implant tedavisi hem sağlık hem de kozmetik açıdan çok önemli bir sorunun önüne geçiyor. Ve bugün eksik diş problemi yaşayan birçok yetişkin implant tedavisi ile bu sorundan en güvenli ve en sağlıklı şekilde kurtuluyor.

 

 

İmplant tedavisi bu kadar yaygın bir şekilde kullanılmaya başladıkça hem tedavi süreci hem de tedavi fiyatları hakkında araştırmalar yapılıyor. Balıkesir implant fiyatları değerlendirmeleri hem kullanılacak olan implant sayısına hem de kullanılacak olan diş implantı markasına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Dental İmplant Nedir?

 

İmplant eksik diş tedavilerinde çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılmış videolara verilen isimdir. Ağız içerisinde eksik diş bulunduğunda bu dişin yerine çene içerisine yerleştirilen implant ve implant üzerine yerleştirilen bir diş protezi bu tedavi sürecinin tamamını kapsıyor.

 

İmplantlar uygulanacak doğru bir tedavi yöntemiyle diş kökü görevini görüyor. Dolayısıyla doğal dişlere oldukça yakın özellikler sergiliyor. İmplant uygulamasının doğal dişe en yaygın tedavi yöntemi olması sayesinde bireyler rahatlıkla yemek yiyebiliyor, konuşabiliyor ve gülebiliyor.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

İmplant tedavisine başlamadan önce muayene ve röntgen süreci bulunmaktadır. Her bir hasta için detaylı muayene ve röntgen çekimi yapıldıktan sonra çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınmaktadır. Bu çalışmalar doğrultusunda implant tedavisi hastaya hafif bir sedasyon – lokal anestezi verilerek başlatılmaktadır.

 

İmplant tedavi sürecinde implantların yerleştirilmesi için iki farklı seçenek bulunmaktadır. Tek aşamalı veya iki aşamalı olan bu seçeneklerde durum tamamen hastanın ağız yapısına göre değişiklik göstermektedir. Tek aşamalı işlemlerde implant yerleştirildikten sonra geçici başlıklar takılmaktadır. İki aşamalı işlemlerde ise implant takıldıktan sonra diş eti bölümü iyileşmeye bırakılmaktadır. Protez başlıklar sonra takılmaktadır. Hangi aşama olursa olsun her iki durumda da alt çene için yapılan uygulamalarda 3 ay, üst çene için yapılan uygulamalarda ise 6 ay iyileşme süreci beklenmektedir.

İmplant Tedavisi Neden Tercih Edilmelidir?

İmplant tedavisi bugün diş hekimliği alanında en yaygın şekilde uygulanan tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. Bu tedavi yönteminin bu kadar yaygın bir şekilde tercih ediliyor olmasının en önemli nedeni uygulamanın hastalara sağlamış olduğu avantajlardır. İmplant tedavisi çok önemli avantajlar sunmaktadır. Her bir hasta için doğru ve gerektiği şekilde uygulandığında yaşam kalitesini arttıran bir kullanım alanı sağlamaktadır. Hijyenik bir ortamda ve kaliteli malzeme kullanılarak gerçekleştirilen implant tedavilerinde hastalara sağlanan avantajlar şöyle sıralanmaktadır;

  • İmplantlar uzun yıllar herhangi bir sorun yaratmadan kullanılabilmektedir.
  • Doğal diş yapısına çok yakın olduğu için çiğneme fonksiyonları ile birlikte tüm alt fonksiyonları eksiksiz bir şekilde yerine getirilmektedir.
  • Çoklu diş kayıplarında komşu dişlere herhangi bir zarar vermeden- restorasyon yapmadan uygulanabilmektedir.
  • Doğal diş yapısında olduğu için konuşmayı düzenle dikte ve ağız kokusunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Kemik kayıplarının önüne geçmekte ve kemik erimesini engellemektedir.
  • Hastaların yaşam kalitesini artırmaktadır.
  • Estetik açıdan güzel bir görünüm sergilemektedir.

Balıkesir İmplant Fiyatları

 

Bugün implant uygulamasında kullanılan farklı markalara ait ürünler bulunmaktadır. Dolayısıyla Balıkesir implant fiyatları belirlenirken baz alınan en önemli kriter implant markasıdır. Birbirinden farklı markaların üretmiş olduğu implantlar elbette sahip olduğu özelliklere göre farklılık göstermektedir. Bu tür bir durum sizlere önerimiz öncelikli olarak diş hekimlerimiz tarafından yönlendirilmiş olduğu implant markalarını tercih ediyor olmanızdır.

 

Eksik dişlerin yerine doğal fonksiyonlara ve doğal görünüme sahip bir diş kazanabilmek için uygulanan dental implant tedavilerinde hem uygulama süreci hem de implant fiyatları hastalar tarafından merak edilmektedir. Tek diş için Balıkesir implant uygulaması tedavileri aynı zamanda çoklu bir şekilde uygulanabilmektedir. Dolayısıyla implant fiyatları belirlenirken öncelikle olarak ağız yapısında kaç adet implant ihtiyacınız olduğu belirlenmelidir. İmplant tedavisi için ihtiyaç duyduğunuzda tedavinin maliyeti için yapılacak olan bir ön muayene belirleyici olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir