Bahar Aylarının Gelmesiyle Beraber Göz Alerjilerine Dikkat Edilmeli

Bahar Aylarının Gelmesiyle Beraber Göz Alerjilerine Dikkat Edilmeli
Bahar Aylarının Gelmesiyle Beraber Göz Alerjilerine Dikkat Edilmeli
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz alerjisi, gözleri rahatsız edebilecek alerjen bir maddeyle temas edilmesi halinde ortaya çıkıyor. Göz böyle bir durumla karşı karşıya kaldığı zaman histamin adı verilen bir madde salgılıyor. Bu madde ise gözlerin konjonktiva denilen yüzeyinde kaşıntı, ödem ve kızarıklığa yol açıyor. Bunlarla beraber gözlerde yanma, sulanma ya da ışığa karşı hassasiyetle meydana gelebilir.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Olcayto Çelik, göz alerjisi ile ilgili merak edilen detaylar hakkında bilgi verdi.

Kronik Alerji Uzun Süre Devam Edebilir

Göz alerjisi bulunan kişilerin pek çoğunda aynı zamanda saman nezlesi de bulunuyor. Bunu dile getiren Op. Dr. Olcayto Çelik, göz alerjisinin burun akıntısı, tıkanıklığı ve kaşıntısıyla beraber ortaya çıktığını söylüyor. Fakat bu durumun geçici olduğunu da dile getiriyor.

Göz alerjisiyle karşılaşmamak için ise özellikle polen miktarının artış gösterdiği dönemlerde, bulunan ortamın camlarını kapalı durumda olması gerekiyor. Bu süreçte parfüm gibi kimyasal maddelerden de uzak durulmasında fayda vardır.

Gözleri kaşımamanız gerektiği için göz kapakları üzerine soğuk kompres yapmanız tavsiye ediliyor. Bu süreçte rahatlama hissini yaşamak adına damla ya da bazen ağızdan ilaç kullanabilirsiniz.

Alerjiyle tekrar karşı karşıya kalınması durumunda yine aynı tedavilerin uygulanması gerekebilir. Ancak yapılacak en önemli şey, gözün alerjen maddelerle temasının önlenmesidir.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir