Avrupa’ya dönecek gurbetçilere ve Yurt dışına gidecek gençlere önemli uyarılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası para transferi şirketlerinden TransferGo, Türkiye’de yaz tatilini geçirip Avrupa’da yaşadığı ülkeye dönecek gurbetçilere ve eğitim için yurt dışına gidecek veya taşınacak gençlere bazı kritik ve önemli uyarılarda bulundu. TransferGo, ayrıca koronavirüsün başından beri artan nakitsiz yaşama geçiş trendinin artık yeni normal haline geldiğine dikkat çekerken, yolculuk sırasında nakit veya ihtiyaç fazlası para taşımanın risklerine dikkat çekti.

 Eylül ayının seyahatlerin yoğun olarak yaşanacağı bir ay olması bekleniyor. Yaz tatilini memleketlerinde bitirip artık ikamet ettiği Avrupa ülkesine geri dönen gurbetçiler, Ankara antlaşmasıyla İngiltere'ye taşınanlar ve okul eğitimleri için Eylül'de yurt dışının yolunu tutacak gençler derken yollarda ve sınırlarda ciddi bir yoğunluk yaşanacak. Bu noktada gurbetçilerimiz daha çok karayolunu tercih ederken, yurt dışına taşınanlar ve eğitim için Avrupa’ya gidenler daha çok havayolunu tercih ediyorlar.

Bir yandan koronavirüsün ve pandeminin etkilerini halen yaşıyoruz ve özellikle ülkeler arası seyahatte önlemler devam ediyor ve sıkı bir şekilde uygulanıyor. Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden TransferGo, dijital para transferi ve bağış gibi konularda tamamen dijital bir hizmet sunarak, gurbetçilerimizin ve yurt dışına taşınacakların hayatını ciddi bir biçimde kolaylaştırıyor. TransferGo, bu yoğun seyahat dönemi öncesi Avrupa’ya seyahat edeceklere önemli ve kritik öneri ve uyarılarda bulundu.

TransferGo’ya göre, yola çıkacakların yollarda, havalimanlarında ve sınır kapılarında dikkat etmesi gereken konulardan bazıları şöyle;  

–   Her ülkenin sağlık kontrolleri farklılık gösterebilir, güncel durumu takip etmekte fayda var

Polisin, gerek gördüğü durumda sizi sağlık kontrolüne gönderme yetkisi var. Ayrıca yoldaki her ülkenin koronavirüse karşı aldığı önlemler farklı olabilir, bunları mutlaka araştırıp yola çıkın.

–   Önlemlerin sıkı olduğu gümrüklerde dikkatli olun, belgeleri gözden geçirin

Koronavirüs önlemleriyle birlikte sınır kapıları ve gümrük geçişlerindeki kontroller de çok sıkılaştı. Bu yerlerde memurlara kontrol amaçlı verilen belgelerin, aynen eksiksiz geri alındığından emin olun, belgelerinizi tekrar gözden geçirin.

–  Uçakla giderken bavulunuza ve limitlere dikkat edin

Özellikle eğitim için gidecek gençlerimiz, bazen ilk kez yurt dışına çıkıyor olabiliyor. Uçakla giderken mutlaka bavulunuza dikkat edin, bavul taşıma ile ilgili limitleri önceden araştırın.

–   Üzerinizde fazla para taşımayın, gümrükte para beyanında vakit kaybetmemek için önceden para transferi yapın

Pandemi dönemiyle birlikte oluşan yeni normallerin başında nakitsiz yaşam trendi geliyor. Özellikle son 1,5 yıl içinde nakitten dijitale geçiş büyük bir ivme kazandı. TransferGo da gurbetçilerimize ve gençlerimize, “Yanınızda fazla nakit para veya değerli eşya taşımayın, mümkünse nakitsiz seyahati seçin” diyor. İhtiyaç fazlası parayı, yola çıkmadan önce TransferGo uygulaması üzerinden üstelik yüksek işlem ücretleri ödemeksizin göndererek yaşadığınız ülkeye de güvenle taşımış olabilirsiniz. Para transferi gurbetçilerimiz için en kritik konulardan. Yurt dışına gidecek Türkler, uzun sıralar beklemeden ve yüksek işlem ücretleri ödemeksizin gidecekleri ülkelere para transferi yapabilmek istiyor, bunu TransferGo ile kolayca gerçekleştirebilirler. Bu şekilde gümrüklerde de para beyanı zorunluluğu nedeniyle ekstra zaman kaybetmemiş olursunuz.

–  Aracınızın bakımını yaptırın

Gurbetçilerimizi arabayla uzun bir yol gidiyorlar, bazen bir günden iki güne varan sürelerle. Arabanın lastiklerini, motor ve fren hidrolik yağını, fren balatalarını, otomobilinizin kayışını, hava filtresini, muayene süresini kontrol ettirin. Gece görüşünde derinlik kaybı oluşur, o nedenle aracınızın far ayarlarını yapın ve yola çıkmadan aracınızın bakımını mutlaka yaptırın. Herhangi bir acil durum esnasında, gurbetçi vatandaşlarımıza sıla yolu üzerinde her türlü hizmeti sunan Türk yol yardım hatlarından destek istemeyi unutmayın.

 –  Büyükelçiliklerin telefonu mutlaka yanınızda olsun

Yol güzergahında bulunan ülkelerdeki Türk Büyükelçilikleri ve konsolosluklarının telefonlarını ve adreslerini araştırıp not edin. Başınıza bir şey gelirse, Büyükelçiliklerden hemen yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca yine koronavirüsle ilgili bu ülkelere dair konularda veya olası krizlerde bu birimlere danışabilirsiniz.

–  Sınırlarda ve gümrüklerde para kaptırmamak için dikkatli olun

Ne yazık ki son yıllarda Türk vatandaşlarının bazı ülkelerden geçişte gümrüklerde para kaptırma gibi talihsiz olaylar yaşadığına dair haberler okuyoruz. Bunları yaşamamak için özellikle dikkatli olun ve haklarınızı önceden mutlaka öğrenmiş olun. 

Yaşanacak bu yoğun dönemde sundukları çözümlerle insanların hayatını kolaylaştırmak istediklerini söyleyen TransferGo Büyümeden Sorumlu Bölge Müdürü Senem Ergüvenoğlu, şunları söyledi: “Yaz ayları, özellikle Temmuz ve Ağustos ayları, tatil yörelerimizde tatillerde ve seyahatlerde güzel bir şekilde geçti. Bir yandan da yurt dışına taşınacaklar, yurt dışına eğitime gidecekler ve de ülkelerine dönecek yurt dışında yaşayan Türkler de son hazırlıklarını yaptılar ve seyahatlere hazır hale geldiler. Eylül ayı her yıl olduğu gibi bu yıl da seyahat yoğun bir ay olarak yaşanacak. Bu dönem öncesi gurbetçilerimizi ve gençlerimizi, hem daha önceki yıllar yaşanan deneyimler hem de pandemi döneminin getirdiği yeni normaller ışığında, önemli konular hakkında uyarmak istedik. Biz de bu dönemde sunduğumuz basit, hızlı, güvenli dijital para transferi hizmetlerimizle yurt dışına seyahat edecek tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız.”

Bir yandan TransferGo’nun 2021’de büyümesini son sürat sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Ergüvenoğlu, bu konuda dair de şöyle konuştu: “2021’in şimdiye kadar olan döneminde birçok başarı elde ederken, yeni ortaklıklardan ve heyecan verici yeni pazar girişleri ve ekip genişlemelerine kadar birçok dönüm noktasına ulaştık. Özellikle Visa ve Mastercard ile olan ortaklıklarımız sayesinde 2021’de şimdiden 95 yeni pazara erişme şansını elde ettik. Yeni pazarlarımız Moldova, Gürcistan, Gana, Suudi Arabistan ve Vietnam'ı içeriyor ve toplam erişimimizi 160'tan fazla noktaya taşıyor. Dünya çapında giderek daha fazla müşteri için dijital para transferlerini daha kolay ve daha erişilebilir hale getirmek için çok çalışmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir