Apple Giyilebilir Cihazları İçin Çalışmalarına Hız Verdi

Apple Giyilebilir Cihazları İçin Çalışmalarına Hız Verdi
Apple Giyilebilir Cihazları İçin Çalışmalarına Hız Verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Markanın artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde yaptığı çalışmalar ilk defa 2018 yılında yayınlanmış olan bir raporla ortaya çıkmıştı.

Şirket bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Fakat atılan adımlar Apple’ın bu teknolojiye duyduğu ilgiyi gözler önüne serdi. Ancak yapılan araştırmalar markanın başka ürünler üzerinde de yoğunlaştığı yönünde bilgiler veriyor.

Apple Glass

 

Marka, geçtiğimiz dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) “Lokalize Optik Ayarlı Görüntüleme Sistemi” ismiyle yeni bir patent başvurusu yapmış. Bu ürünün ise artırılmış gerçeklik gözlüğü olduğu düşünülüyor.

Ürünlerin 8k çözünürlüğe sahip olan camlarla üretileceği söyleniyor. Ayrıca satış fiyatının da 3 bin dolar civarında olacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Sanal Gerçeklik Seti

 

Markanın çalışmalarını sürdürdüğü bir diğer ürün ise sanal gerçeklik setidir. Şu an piyasada hali hazırda bulunan setleri üst seviyeye çıkarmayı amaç edinen Apple, gelişmiş teknolojiler kullanmayı hedefliyor.

Fakat bu setle ilgili olarak henüz net bir bilgi yok. Öğrenilen bilgilere göre ürünün 2025 yılında piyasaya çıkacağı düşünülüyor.

 

Akıllı Kontakt Lens

 

Muhtemelen 10 yıl daha satışa sunulmayacak olan akıllı kontakt lens, markanın üzerinde çalıştığı bir diğer üründür. Standart lens tiplerinden daha farklı şekilde dizayn edilecek olan cihazlar, değişik teknolojik özelliklere sahip olacak.

Markanın bu ürünün 2030 yılında piyasaya süreceği düşünülüyor. Fakat bu süre 2040 yılına da sarkabilir.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir