Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu

Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu
Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ten bakımı ve güzel olmak için yapılacak birçok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaların tamamını doğal ve kozmetik yani kimyasal olarak ikiye ayırmak mümkündür. Haber galerisi ekibi olarak hazırladığımız bu yazımızda biz doğal yöntemlere değineceğiz.

Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu
Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu

Papatya

Papatya çayı tüketmek cilt ve sağlık açısından faydalı olabilir. Birçok kadın papatya çayının posasını, güzelleşmek amacıyla da kullanmaktadır. Çayını içtikten sonra posa kısmını da doğal yüz maskesi şeklinde cildinize uygulayabilirsiniz.

Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu
Papatya

Sandal Ağacı Macunu

Cilt bakımı ve güzellik için sıklıkla tercih edilen doğal yöntemler arasındaki sandal ağacı macunu, cilt üzerinde olumlu etkilere sahiptir. İçerisine bal, süt ve salatalık püresi gibi cilt için faydalı olan farklı şeyleri ekleyerek macun haline getirip kullanabilirsiniz. Yüzünüze uygulayacağınız macunu sadece 20 dakika bekletip temizlemeniz yeterlidir. Bu uygulamayı 1 ay rutin olarak yapmanız halinde olumlu etkilerini görebilirsiniz.

Safran ve Süt

Tercihi doğal cilt bakımı olanların vazgeçilmezleri olan safran ve süt, cilt güzelliği için muhteşem etkileri ile dikkat çekiyorlar. Bu ikiliyi karıştırıp cildinize uygulamanız hızlı bir şekilde güzelliğinizi öne çıkarmanızı sağlayabilir.

Bir su bardağı doğal sütün içerisine 1 yemek kaşığı safran ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra karışımı yüzünüze sürüp, 30 dakika bekleyerek temizleyin. Düzenli uygulanması durumunda etkilerini daha çabuk görebilirsiniz.

Açık Tenli Kadınlar İçin 8 Doğal Güzellik İpucu
Karpuz

Karpuz

Karpuz kabuğunu biraz beyazı gözükecek şekilde kestikten sonra cildinize uygulayarak, güneşe karşı önlem alabilirsiniz. Özellikle yazın kumsalda güneş ışınlarından korunmak için doğal bir yöntemdir.

Yumurta Akı

Ten renginizi korumak için oldukça faydalı bir besindir. Yumurtanın beyaz kısmını ayırdıktan sonra içerisine ekleyeceğiniz bir miktar köri, süt ve iki tatlı kaşığı balı iyice karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın. Yarım saatin sonunda cildinizi temizleyebilirsiniz. Uygulamayı birkaç ay devam ettirdiğinizde teninizin daha güzel görünüme sahip olduğunu görebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları hakkında yapılan araştırmaların neredeyse tamamı olumlu sonuçlanmıştır. Düzenli uygulamalarda, cilt için yararlı olan bu yağın faydalarını görebilir ve güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

Limon

Sadece beyaz tenliler için değil, her cilt tipi için faydalıdır. Biraz suyla seyrelterek cildinize uygulamanız halinde, peeling etkisini görebilirsiniz. Cildinizi ölü hücrelerden arındırarak, daha güzel görünmenize yardımcı olur.

Zencefil, Bal Limon Karışımı

Zencefil, bal limon karışımı, cilt üzerinde harika etkileri bulunan üçlüdür.  Bu karışımı cildinize düzenli uygulamanız, açık ten renginizi daha güzel bir görünüme kavuşturur. Tercihen içerisine tarçın ekleyerek de kullanabilirsiniz.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir