A101 Çalışma Şartları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş arayanlar tarafından en fazla merak edilen sorulardan birisi de ‘A101 çalışma şartları nelerdir?’ sorusudur. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde iş aramak daha da zor bir hal aldı. Virüsten en az etkilenen sektörün perakende olduğunu düşünürsek iş arayanların ilk etapta bu sektörü tercih etmeleri iş bulma süreçlerini daha da kısaltabilir.

Türkiye’nin en fazla şubeye sahip olan perakende devi A101 de istihdam konusunda oldukça başarılıdır. Covid-19’la birlikte şirketler istihdam oranlarını düşürse de A101 için böyle bir durum söz konusu değildir. Halen yeni şubeler açılmaya ve sürekli olarak yeni personel alınmaya devam etmektedir.

A101 çalışma şartları nelerdir sorusunun cevabından önce A101 ile ilgili birkaç temel konuya şirketi tanıyabilmek için değinmek doğru olacaktır.

A101 Kime Ait?

Tam adı A101 Yeni Mağazacılık A.Ş olan A101, ilk olarak faaliyetlerine 121 mağaza ile başlamıştır. 28 Mart 2008 tarihinde indirim marketi sektörüne adım atan marketin hemen hemen Türkiye’nin her yerinde şubesi bulunmaktadır. Özellikle nüfusu az olan ilçelerde bile şube açmasıyla dikkat çeken A101 kaliteli ürünleri uygun fiyata sunmayı amaçlıyor.

A101 bir ortaklık olarak ön plana çıkıyor. Yüzde 79,21’i Aydın Ailesine, %10,08 İrfan Hacıosmanoğlu’na, %6,71 Sayın Grup’a ve %4 Murat Sungurlu’ya aittir.

A101 İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

A101 iş başvurusu yapabilmek için birden fazla yol bulunmaktadır. Bunun en fazla bilineni herhangi bir A101 şubesine giderek CV doldurmanızdır. Bir şubeye giderek iş başvurusu yapmak istediğinizi belirtebilişiniz, orada bulunan görevliler size iş başvurusu konusunda yardımcı olacaklardır.

Bir diğer A101 iş başvurusu yöntemi de internet sitesinden başvurudur. A101 iş başvurusu şeklinde Google’da arama yaptığınızda rahatlıkla A101 iş başvuru sayfasını bulabilirsiniz. Burada sizden istenilen bilgileri doldurarak iş başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bulunduğunuz şehirde A101’in genel merkezlerine giderek direkt CV’nizi insan kaynaklarına elden teslim edebilmeniz de mümkündür. İş başvurunuz istenilen şartları sağlamanız ve uygun pozisyon bulunması durumunda değerlendirmeye alınacak ve insan kaynakları personeli sizinle iletişime geçecektir.

A101 Çalışma Şartları Nelerdir?

A101’de çalışma şartları arasında günlük 9 saat çalışma yer almaktadır. Bu zaman diliminin içerisine günlük 1 saat mola da eklenmektedir. Haftada 1 gün izin hakkınız vardır ve bazen vardiya programına göre 1 gün full çalışmanız gerekebilir. Full çalışma gününde mağaza açılış saatinden kapanışa kadar çalışıyorsunuz.

Haftalık çalışma programında izin gününüz genel olarak sabit değildir ve değişiklik göstermektedir. Sabah ve akşam olmak üzere iki vardiya şeklinde çalışma yapılmaktadır. Pandemi sürecinde mağaza açılış ve kapanış saati değişiklik gösterebildiğinden dolayı

Eğer 1 yıllık çalışma sürenizi doldurursanız 14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanabilmeniz mümkündür. Mesai olmadığından dolayı fazla çalışma saatlerinizi denkleştirme şeklinde alabilirsiniz. Bu durum tamamen mağaza müdürü ve bölge sorumlularının inisiyatifindedir.

Maaşlar her ay belirtilen günlerde hesaba yatmaktadır ve personel maaşları artan asgari ücretle birlikte 2.800 – 3.100 ₺ civarında olacağı düşünülmektedir. Mağaza müdür yardımcısı ve mağaza müdürleri bu maaştan 300 – 500 ₺ civarında kademeli olarak daha fazla alabilmektedir. Bu maaşın içerisinde prim + yol + yemek ücreti de yer almaktadır.

Resmi tatillerde çalışmanız durumunda mesai ücreti maaşınıza ek olarak yatırılmaktadır. Çalışmamanız durumunda ise izinli sayılırsınız.

A101 İşe Girişte İstenilebilecek Evrak ve Belgeler

A101 çalışma şartları içerisinde istenilen evrakların teslim edilmesi de yer almaktadır. İnsan kaynakları işe girişiniz için sizden hem şirket hem de sigorta için bazı belgeler istemektedir. A101 işe girişte istenilebilecek belgeler:

  • Adli Sicil Kaydı
  • Sağlık Raporu
  • Vesikalık Fotoğraf
  • Nüfus Kaydı
  • İkametgâh
  • Diploma Fotokopisi veya E-Devlet Çıktısı

İnsan kaynakları istenilen belgeleri size işe alıma uygun görüldüğünüz takdirde iletecektir. Bu evrakları ne kadar hızlı bir şekilde toplar ve teslim ederseniz işe girişiniz de o oranda hızlı gerçekleştirilecektir. A101 çalışma şartları sizin için uygunsa A101 resmi web sitesine giriş yaparak iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir