1. Haberler
  2. Gündem
  3. 1 Haziran Sonrası Normalleşme Takvimi

1 Haziran Sonrası Normalleşme Takvimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mayıs günü gerçekleşen 1 Haziran sonrası normalleşme takviminin konuşulduğu, kabine toplantısı sonrası kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği normalleşme süreci gerçekleşen kabine toplantısı sonucunda 8 madde ile belirlendi.                                     

  • Koronavirüs ile mücadele kapsamında haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları, akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise cumartesi günü akşam 22.00’den pazartesi sabahı saat 05.00 arasında uygulanacak. Bu durumda pazar günleri tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak.  
  • Restoran, kafeterya, pastane, lokanta gibi yeme-içme yerlerinde, sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında, kararlaştırılan kurallara göre masaya servis yapılacak. Ayrıca saat 24.00’e kadar da paket servisi sürdürülebilecek. Bu mekanlarda, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise yalnızca paket servis hizmeti verilecek. 
  • Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler, kararlaştırılan kurallar çerçevesinde, pazar günü hariç sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında, 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçecek.  
  • Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül itibarıyla başlayacak. 
  • Spor kulüpleri genel kurullarını, 1 Haziran’dan itibaren, diğer kuruluşlar ise haziranın ikinci yarısından itibaren yapabilecek. 
  • Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması, yeni bir düzenlemeye kadar uygulanmaya devam edecek. 
  • Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran itibariyle yapılacak. 
  • 1 Haziran Salı günü itibarıyla ilkokullarda, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve liselerde haftada iki gün isteğe bağlı yüz yüze eğitime başlanacak. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise yüz yüze eğitime 1 Haziran’dan itibaren 5 gün boyunca tam gün devam edecek.  

1 Haziran Sonrası Normalleşme Takvimi haberimiz gibi gündeme dair haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir