Sıcaklıkların artmasıyla kullanımı artan havuzlarda gereken önlemlerin alınmasının önemine dikkat çeken uzmanlar, boğulmaların önüne geçilmesi için cankurtaran bulundurulması gerektiğini vurguluyor. Yüzme havuzlarının çevresinde mutlaka bariyer bulundurulmasının önemini belirten uzmanlar, ıslak zeminlerin de düşme ve yaralanmalara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu.
Üsküdar Üniversitesi İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, yüzme havuzları ile ilgili sağlık ve güvenlij koşullarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Havaların ısınmasıyla birlikte havuz gibi ıslak alanlara ilginin arttığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, “Artan kullanıcı ve kullanım sıklığı ile ıslak alanlarda düzenli bakımlar ve güvenlik önlemleri dikkate alınmadığı zaman insan sağlığı için tehdit oluşmasına neden olmaktadır.” dedi.
Düzenli kontroller mutlaka yapılmalı
Özellikle ıslak alan kullanımında en çok tercih edilenlerin başında yüzme havuzlarının geldiğine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, “Yüzme havuzları, düzenli kontrollerin, periyodik bakımlarının ve çevresinde güvenlik tedbirlerinin alınması gibi sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Yüzme havuzları genellikle her ay İl Sağlık Müdürlükleri tarafından uygunlukları denetlenmektedir. Yüzme havuzları ile ilgili asgari koşulların sağlanmasında birincil sorumluluk işletmecilerde olduğu gibi toplu yaşam alanlarına ait ortak yüzme havuzlarında ise site yönetimi sorumlu tutulmaktadır.
Yüzme havuzlarında bu önlemlere dikkat!
Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, yüzme havuzlarındaki asgari gereklilikleri şöyle sıraladı:
Islak havuz çevresinde de tedbirler alınmalı
Boğulmalar dışında ıslak alan kullanımlarında ikincil tehlikenin ıslak alan çevresi olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, şunları söyledi:
Havuz çevresinde bariyerler oluşturulmalı
Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, tüm bunlara ek olarak COVİD-19 salgın sürecinde ortak kullanım alanı olarak belirlenen ıslak alanların tümünde pandemi ile ilgili tüm kurallara riayet edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Havuzlarda sağlık ve güvenlik tedbirlerinin uygunlanması, her gün düzenli olarak yapılması, site yönetimi veya işletmeci tarafından takip edilmeli ve yapılan işlerin kayıt altına alınması gerekmektedir.” dedi.
Periyodik kontroller aksatılmamalı
Islak alan kullanımları ile ilgili sağlık ve güvenlik tedbirlerinin sürekliliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, “Tüm bu asgari koşulların bir defaya mahsus olarak yapılmış olması hukuki olarak sorumlu kişileri muaf tutmamaktadır. Bu nedenle, periyodik kontrollerin düzenli olarak yapılması, takip ve denetimlerin sağlanması konusunda işletmecilere veya site yönetimlerinin rolü önemli olmaktadır.” diye konuştu.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…
EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…
Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…
Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…
Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…
Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.