Categories: Ekonomi

VakıfBank'tan Reel Sektöre Dünya Bankası Kaynaklı 250 Milyon Dolarlık Destek

VakıfBank, 2020 yılında Dünya Bankası ile imzaladığı 250 milyon dolar tutarındaki uzun vadeli kredi anlaşması kapsamında sağladığı uluslararası kaynağın tamamını reel sektörün kullanımına sundu.

Çeşitlendirilmiş fonlama yapısı ve uluslararası fonlama alanındaki lider konumuyla uzun vadeli, uygun maliyetli yabancı kaynağı Türkiye’ye getiren VakıfBank, 2020 yılında Dünya Bankası ile reel sektöre yönelik imzaladığı 250 milyon dolar tutarındaki uzun vadeli sözleşme kapsamında kredi kullandırımlarını hızlı bir şekilde tamamladı. VakıfBank, kısa bir süre önce de Fransız Kalkınma Ajansı ile Yeşil Konut Projesi anlaşmasının 100 milyon Euro tutarındaki ikinci dilimi için imzaları atmıştı. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Dünya Bankası ile imzalanan 250 milyon dolarlık kaynağın tamamının amacına uygun olan şekilde kullandırıldığına işaret ederek, “Önceliğimiz hem salgından hem de depremden etkilenen firmalarımız oldu. Söz konusu kaynağın temininden bu yana, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren ve salgından olumsuz bir şekilde etkilenen tam 122 firmaya toplam 63 milyon dolar, deprem felaketinden etkilenen 259 firmaya ise toplam 106 milyon dolar tutarında fonlama sağladık” diye konuştu.

“120 kadın girişimciye 52 milyon dolar kredi”

Kaynak kullandırımı kapsamında kadın girişimcilere öncelik verildiğinin altını çizen Üstünsalih, “Farklı bölgelerde faaliyet gösteren 120 kadın girişimciye 52 milyon dolar, gelişmekte olan bölgelerdeki 61 firmaya ise 29 milyon dolar kredi kullandırımı gerçekleştirilerek neredeyse tüm alt segmentlerde kredi sözleşmesinde yer alan minimum tutarların üzerine çıkmayı başardık” dedi. Söz konusu kaynağın banka tarihindeki en uzun vadeli fonlama kaynağı olma özelliği taşıdığını vurgulayan Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yönüyle de kredi sözleşmesinin hedef kitlesinde yer alan reel sektördeki firmalarımızın uzun vadeli fonlama ihtiyaçlarına da cevap vermiş olduk. Dünya Bankası yetkililerinin son açıklamalarına baktığımızda, ülkemize yönelik hâlihazırda devam etmekte olan 17 milyar dolarlık mali pakete ek olarak 18 milyar dolar tutarında yeni bir paket hazırlığı içinde olduklarını görüyoruz. Türkiye’nin aktif büyüklükte iki büyük bankasından biri olarak, planlanan bu ilave fonlama kapsamında da reel sektördeki firmalarımıza destek olmayı sürdürmeye hazırız ve her zaman olduğu gibi çeşitli kaynaklar aracılığıyla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Belgelendirme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Adımlar

Belgelendirme, bir işletmenin uluslararası veya ulusal standartlara uygunluğunu tescilleyen kritik bir süreçtir. İşletmeler için bu…

3 saat ago

Etkinliklerde Saatlik Tercüme Ücreti Önemi

Konferanslardan iş toplantılarına kadar birçok alanda çeviri hizmetlerine olan ihtiyaç artmaktadır. Bu noktada, saatlik tercüme…

2 gün ago

Samet Çakırtaş: “Türk sinemasında ateist mücadele yürütmek çok zor”

İfade özgürlüğünün neredeyse imkansız hale geldiği günümüz Türkiye’sinde bir yönetmen olarak sinema sektöründe kişisel inançları…

4 gün ago

EduTalks Etkinliği 6 Ocak’ta Marmara Üniversitesi’nde!

EduTalks, 6 Ocak'ta Marmara Üniversitesi'nde gençleri sektör profesyonelleriyle buluşturuyor!

1 hafta ago

En İyi SEO Ajansı Nasıl Olmalı?

SEO, yani arama motoru optimizasyonu, dijital pazarlamanın en önemli parçalarından biridir. Bir işletmenin çevrimiçi görünürlüğünü…

1 hafta ago

Sarıkamış Harekatı

Baharda, kar çiçekleri ile bezenen, yaz gelince sarının yeşilin en güzel renklerinin dans ettiği Allahuekber…

2 hafta ago