1. Haberler
  2. Gündem
  3. Üniversite-Sanayi iş birliğinde örnek proje

Üniversite-Sanayi iş birliğinde örnek proje

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EÜ-İİBF ile NoorCM arasında iş birliği protokolü

 

Üniversite-Sanayi iş birliği konusunda lider üniversitelerden olan Ege Üniversitesi, bu alandaki iş birliklerini artırmayı sürdürüyor.  Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile NoorCM Menkul Değerler A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. EÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İİBF Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Günay, NCM Investment Şirketler grubu kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kuveytli iş insanı Naser Al Marri ile NoorCM Türkiye yöneticileri katıldı. Protokol ile hayata geçirilen ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek “Uygulamalı Finansal Piyasa İşlemleri" seçimlik dersi önümüzdeki yıldan itibaren kayıt almaya başlayacak.

 

Ege Üniversitesi olarak öncelikli hedeflerinden birinin de ülkenin bilimsel üretimine katkı sunarak, küresel rekabette aksiyon almasını sağlayacak her türlü iş birliklerini desteklemek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Bugün gerçekleştireceğimiz iş birliği protokolü de bu amacımıza giden yola oldukça önemli ve değerli bir birlikteliği oluşturmaktadır. Üniversiteler, nitelikli akademik kadroları,  kaliteli eğitim olanakları ve güçlü bilimsel alt yapıları ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının eğitilmesinde lokomotif görevini üstlenmektedir. Bizler, bu bilinçten yola çıkarak öğrencilerimizin iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurmasını, aldıkları eğitimleri uygulamalarla desteklemeyi oldukça kıymetli buluyoruz. Öğrencilerimizin gelişimine destek vermek için iş dünyası ile ikili iş birliklerini önemsiyor, bundan dolayı çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hareket ediyoruz. Bugün burada, NoorCM ile Ege Üniversitesi arasındaki yeni bir protokolü hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. Biz, sadece öğrencilerimizin eğitim- öğretim faaliyetleri ile değil,  onları geleceğe hazırlayacak gelişimsel her türlü süreci desteklemeyi kendimize düstur ediniyoruz” diye konuştu.

 

“Öğrencilerimizi iş dünyasına adapte ediyoruz”

Protokolün içeriğini anlatan Rektör Prof. Dr. Budak, “Protokol ile öğrencilerimizin iş dünyasının tecrübe ve deneyimlerinden beslenmelerini; ‘Muhasebe – Finans ve özellikle Sermaye Piyasası’ alanındaki gelişimlerini desteklemeyi planlıyoruz.  Ayrıca öğrencilerimizin iş dünyasının içerisinde yer almalarını sağlayarak teorik bilgilerini, uygulamalarla artırarak nitelikli bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyoruz. Bu protokol kapsamında; tecrübeli ve alanında donanımlı NoorCM firması yetkililerinin ders vermesini sağlayarak; İİBF İşletme Bölümü öğrencilerinin piyasalara duyarlı, yatırım kültürü kazanmış ve bilinçli yatırımcı kimliği kazanmalarını planlıyoruz. Ayrıca dersi alan öğrencilere  NoorCM firması tarafından staj ve istihdam olanakları sağlayacağımızı da ifade etmek istiyorum.  Alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimler ve uygulamaya dayalı staj imkânı ile  ‘Finansal Piyasalar Uzmanı’ yetiştirmemize olanak tanıyan bu kıymetli protokolün hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Gençlerin gelişimine katkı sağlayacağız”

NCM Investment Şirketler grubu kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kuveytli iş insanı Naser Al Marri ise konu hakkında yaptığı değerlendirmede NoorCM olarak gerek Türkiye’de gerekse uluslararası birçok farklı mecrada üniversiteler ile sosyal sorumluluk çerçevesinde bir araya geldiklerini ve bu tür değerli projelere katkı sağladıklarını bildirdi. Marri, projeye destek veren Prof. Dr. Necdet Budak ve tüm Ege Üniversitesi akademik kadrosuna teşekkür etti. Bundan sonraki süreçlerde de özellikle gençlerin gelişimi ve finans piyasalarının geleceği olan öğrencilere yönelik birçok farklı projeye katkı sağlayacaklarını söyledi.

 

Proje kapsamında 14 haftalık bir eğitim programı ile sürdürülecek derslerin kayıt dönemi önümüzdeki yıl açılacak. Eğitimlerde öğrencilere profesyonel yatırımcı olma yolunda bir kültür kazandırılmaya çalışılırken aynı zamanda sermaye piyasalarında kariyer planlayan öğrencilerin SPL lisans sınavlarına hazırlanmaları için belli bir altyapıda kazandırılmaya çalışılacak. Bu bağlamda uygulamalı olarak gerçek piyasa koşullarında verilecek eğitimlerde teknik-temel analiz eğitimleri, sermaye piyasaları ve işleyişleri, yeni nesil algoritma yazılımları ve piyasalara uyarlanmanları, risk yönetimi, davranışsal finans, makro ve mikro veri akışı ve okumaları, sermaye piyasası araçları, dar kapsamlı sermaye piyasası mevzuatı ve meslek kuralları, yatırım kuruluşları ve takas, saklama ve operasyon işlemleri gibi dersler olacak. Dersleri üniversite öğretim üyelerinin yanı sıra piyasa profesyonelleri ve Ateşan Aybars gibi piyasanın güçlü duayenleri verecek. 

 

İmza töreninin ardından projenin öğrencilere tanıtımı ve geleceğin borsacılarında farkındalık oluşturmak adına bir panel gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir