Bir plan uçak ile birlikte yurt içi veya yurt dışı bir uçuş tercih ettiniz. Bakıldığı zaman belli başlı dönemlerde çoğunlukla tatile çıkma ihtiyacı duyarız. Sömestr tatilleri, bayram tatilleri veya resmi tatillerde izinler ile birleştirilip bir arada uzun tatillere çıkabiliriz. Aslında bir ihtiyaç olarak bu tatiller bi nevi kafa tatili olarak da görebiliriz. Bütün yılın yorgunluğunu atıp mükemmel bir enerji ile geri dönüp deşarj olmak için tercih edilen bu tatiller, gidiş ve dönüş telaşı ile birleşince bir zulüm olabiliyor. Tatil olarak seçtiğiniz yerin yakın bir yerde olması şahsi arabanız ile gitmenize olanak sağlayabilir. Fakat uzun bir tatil yeri seçtiğinizde şahsi aracınız ile veya otobüsler ile gitmeniz sizin açınızdan negatif olarak değerlendirilir. Daha başlamayan tatilinizi bu süreç boyunca boyunca yol yorgunluğu ile bitirebilirsiniz. Fakat bu duruma en yakın çözüm Uçak Seyahati’dir.

Uçak ile seyahat konusunda bir yerden bir yere giderken kolaylıkla ve rahatlıkla gidebilirsiniz. Normal süreçte bakıldığı zaman uçak ile daha kısa bir sürede gittiğiniz mesafeyi, şahsi aracınız veya otobüs ile gitmeye kalkarsanız iki katı gibi bir süre kaybetmiş olursunuz. Uçak seyahatinin en büyük avantajlarından bir taneside budur, zamandan kazanmak. Ortalama olarak bakıldığı zaman bir örnek vermek gerekirse sıcak bir yaz tatili yapmak için ve zamandan kazanmak için gidiş-dönüş olmak üzere iki bilet aldığınızı düşünün.

Ankara-Adana yaz tatili

Gidiş bileti için Ankara’dan Adana’ya sonrasında ise dönüş bileti için Adana Ankara uçak bileti bakalım. 

Normalde bakıldığı zaman Ankara ilinden Adana iline araba ile bir yolculuk planladığınızda 500 km olan yolu toplamda 5 saat gibi bir sürede gidiyorsunuz. Tabii bu süre için yol duraklamaları veya molaları hesaba katmıyoruz. Ayrıca bu süre boyunca gidilen yol güzergahında yakılan benzin hesaba katılmıyor. Aynı şekilde aynı güzergah için uçak ile seyahat planladığımız zaman, toplamda 1 saat 5 dakika gibi bir süre içinde Adana havalimanına inmiş bulunuyorsunuz. Seyahat konusunda birden fazla avantaja sahip olan uçak seyahati, size konfor ve rahatlığı aynı anda sunabiliyor. Peki bu yaz tatili seyahatinizde tercih ettiğiniz Adana ilimizin gezilecek yerleri neresidir? Adana ilinin meşhur yemekleri nelerdir? 

Adana ilinde gezilmesi ve görülmesi gereken yerler?

Adana ili bakıldığı zaman ülkemizde nadir bulunan şehirlerden bir tanesidir. Bakıldığı zaman zengin toprağı ve mükemmel havası ile birlikte yerlilerin ve turistlerin gözde şehirleri arasındadır. Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olan adana, Birçok meşhur yemeği ve kültürel mirasları ile ülkemizin gözde şehirlerinden olmaya devam ediyor. Yaşadığımız şehirlere nazaran bakıldığı zaman iklim türü olarak Akdeniz iklimine uygundur. Yaz aylarında sıcak ve kurak, kış aylarında ise ılık ve yağmurludur. Bu sebepten dolayı yaz kış olarak sıcak bir mevsim türü görülmektedir. Sıcaklık olarak bakıldığı zaman çok da hafife alınmaması gereken bir sıcaklık türü yaşanmaktadır. Hafife alınmayacak olan bu sıcaklıklar yaz aylarında ortalama olarak Ağustos ayında 45 dereceyi bulmuştur. Ciddi anlamda yüksek olan bu sıcaklık çoğu zaman güneş tepesinde kalındığında insanlara baygınlık geçirdiği olmuştur. Ayrıca maden yatakları olarak oldukça zengin olan bu şehir, temelinde krom, demir, kurşun ve çinko yatakları ile meşhurdur. Adana iline geldiğiniz zaman mutlaka gezip görmeniz gereken tarihi eserler ve kalıntılar vardır. Şehir merkezinde bulunan önemli tarihi eserlerden bir kaç tanesine örnek vermek gerekirse;

  • Bebekli Kilise
  • Büyük saat
  • Yağ Camii
  • Taşköprü (Roma Köprüsü)

Daha nicelerinin bulunduğu tarihi eserlere eşlik etmektedir. Adana ilinde bulunan tarihi eserler kadar önemli olan bir diğer konu ise yemek konusudur. Yiyecek konusunda özellikle kebap konusunda pek çok ustanın Adana ilinden çıktığını söyleyebiliriz. Peki Adana ilinin meşhur yemekleri nelerdir gelin bu konu hakkında konuşalım.

Adana ilinin meşhur yemekleri nelerdir?

Bir çok damak tadına eşlik eden bu yemekler, adeta bir ustanın elinden piştiğini hissedebilirsiniz. Ne çok yağlı ne çok tuzlu tam olarak kıvamında olan meşhur Adana yemeklerinden kısa kısa bahsetmekte fayda var. Kebap olarak dünyanın neresine giderseniz gidin her yerde meşhur olarak bilinen, Adana Kebabı. Adana Kebabı, özel eti ve baharatları ile birlikte sofralara lezzet katan bir yemek türüdür. Kebap olarak yerken lezzetli bir tat alacağınız bu yemek, size eşsiz bir deneyim kazandırabilir. Adana iline giderseniz mutlaka ve mutlaka denemeniz gereken nadir lezzetlerden bir tanesidir. Bir diğer lezzetli yemeğimiz ise Adana Lahmacunu. İsminden de belli olduğu üzere sadece Adana ilinde bu kadar lezzetli olan bu lahmacun, farklı yapım aşamaları ile birlikte karşımıza çıkmaktadır. En büyük özelliği zırh da çekilen kuzu kıyma olmasıdır. Bu kıyma hem lahmacuna lezzet hemde tat vermektedir. Bir kere yendiği zaman diğer lahmacunlardan daha farklı olduğunu hissedebilirsiniz. Daha bir çok lezzete sahip olan Adana ilimiz, sadece bu lezzetlerle sınırlı kalmayıp humus, bici bici, şırdan ve şalgam gibi birçok yiyecek ve içeceğe ev sahipliği yapmaktadır. 

Sıcakların şehri ve lezzetli yemeklerin merkezi Adana ilini rahat ve konforlu bir şekilde gezip gördükten sonra ülkemizin biraz daha doğu kısımlarına doğru uçak seyahati düşünebilirsiniz. Bunlara en güzel verilebilecek örnek Adıyaman ve Erzurum şehirleri olabilir. Hepsiburada Seyahat olarak sizin için daha rahat ve daha konforlu bir seyahat planı çizebiliriz. 

Adıyaman

Slogan olarak huzur ve barış şehri olarak bilinen ve ülkemizin nadir güzelliklerine ev sahipliği yapan şehir, Adıyaman. Bu şehir bakıldığı zaman kültürel mirasımıza saygı duyulan en büyük şehirlerinden bir tanesidir. Her şehirden kolaylıkla ve rahat bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Fakat hem yol hem de ekonomik açıdan tasarruf etmek için çoğunlukla kullanılan ulaşım türü uçak ile ulaşımdır. Adıyaman uçak bileti olarak bakıldığı zaman birçok alternatif karşımıza çıkabilir. Fakat bakıldığı zaman en çok tercih edilen uçak seyahatine, bilet bulmak biraz kolay olmuyor. Adıyaman uçak bileti bakarken ileri tarihe ve hafta içine doğru bakarsanız daha rahat ve daha kolay bir uçak bileti bulma şansınız olabilir. Birçok kişi tarafından uçak bileti bulma durumunda sıkıntı çekilmektedir. Fakat bakıldığı zaman uzak bir şehirde oturuyorsanız Adıyaman şehrine uçak ile gelmeniz hem sizin için hemde cebiniz için faydalı olacaktır. Adıyaman merkez havalimanı olarak tek bir havalimanına sahiptir. Eğer ki uçak bileti bulma konusunda problem yaşıyorsanız alternatif bir rota çizerek, Adıyaman şehrine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

En az Adıyaman şehri kadar güzel ve bir o kadar da turistik kış turizmine merkezlik yapan, gözde şehrimiz Erzurum.

Erzurum

Kış turizmi bakımından diğer illerimize göre dağları ve kayak merkezleri ile ünlü olan Erzurum ilimiz, yaz veya kış fark etmeden turist akınına uğruyor. Yüksek rakımlı dağları, soğuk iklimi ve  kış turizminin merkezi olan Erzurum, gidenler tarafından birçok kez beğenilmektedir. Her sene çok yoğun bir sezon geçiren bu şehir, kayakçılar için günübirlik bile olsa gidilebilecek mesafededir. Doğu illerimizin kıymetli şehirlerinden bir tanesi olan güzel şehrimiz Erzurum uçak bileti nasıl alabiliriz?

Alınırken kolaylıkla ve rahatlıkla internet siteleri üzerinden veya Hepsiburada Seyahat üzerinden biletler bulabilirsiniz. Kış sezonunda nadir bulunan biletleri bulduğunuz anda kaçırmadan almanızı tavsiye ederiz. 

Recent Posts

Ev İlaçlama ve Böcek İlaçlama

Ev ilaçlama ve böcek ilaçlama fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler ve sağlıklı çözümler. Ev ilaçlama ve…

2 gün ago

Plansız Başlangıç Etkinliği

Branding Türkiye ve Tech Istanbul organizasyonuyla hazırlanan Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 4 Temmuz’da “Plansız Başlangıç”…

2 gün ago

Doğum Sonrası Cinsel Hayat Ne Zaman Başlamalı?

Doğum sonrası cinsel hayata ne zaman dönülmeli ve endişeler nasıl azaltılabilir?

5 gün ago

Özet Bilgi Uygulaması Bitely, İstanbul’da Tanıtıldı

“Öğrenme yolculuğundaki yeni arkadaşın” sloganı ile yola çıkan ve kullanıcılarının ilgi alanlarına yönelik bilgiye ulaşabilecekleri…

5 gün ago

Programatik Satın Alma

Programatik satın alma, dijital reklam endüstrisinde giderek daha fazla popülerlik kazanan bir terimdir. Geleneksel reklam…

5 gün ago

Ekolojik Köy Nedir?

Son yıllarda, sürdürülebilir yaşam ve doğayla uyumlu bir hayat sürdürme arayışı içinde olan insanlar arasında…

5 gün ago