Categories: Ekonomi

Türkiye’nin İlk Uçtan Uca E-İhracat Ekosistemi; Globizi

Türkiye’deki şirketlerin e-ticaret ve e-ihracat alanında iş ortağı olmak üzere Eylül itibariyle faaliyetlerine başlayan Globizi, Türkiye’deki ihracatçı sayısının artırılmasına destek olmak üzere, işletmeler, KOBİ’ler ve ülke için katma değer yaratmayı amaçlıyor. Globizi, uluslararası pazarlara açılmak isteyen her büyüklükteki işletme için uçtan uca bir e-ihracat ekosistemi yaratmayı hedefliyor. Globizi’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su, sektörün yakından tanıdığı, Cüneyt Erpolat.

 

Uluslararası pazarlara açılmak isteyen her büyüklükteki işletmeyi, uçtan uca e-ihracat ve e-ticaret ekosistemleri hizmetleriyle dijital değişim ve dönüşümün bir parçası haline getirmeyi amaçlayan Globizi, bugüne kadar sunulandan farklı bir sistemi hayata geçirerek faaliyetlerine alanının en tecrübeli isimleriyle başladı. Globizi, işletmeler ve KOBİ’ler için hedef ürün, pazar, platform analizi, e-ticaret profil oluşturulması, ürün yönetimi, pazarlama aktiviteleri, ticaret ve sipariş yönetimi, lojistik ve gümrükleme alanlarında hizmet sunuyor.

 

Globizi Kurucu Ortağı ve CEO’su Cüneyt Erpolat, e-ticaret sektörünün ve KOBİ’lerin yakından tanıdığı, bu alanda uzun yıllardır dönüşümün kilit ismi olmuş isim. Erpolat, Globizi ile Türkiye’de bugüne kadar sunulmuş en kapsamlı ve ihtiyaç duyulan hizmeti hayata geçirdiklerini belirtti ve; ‘Globizi, şirketlerin e-ticaret ve e-ihracat iş ortağı olmak için tasarlandı. Bu nedenle, şirketlere e-ticaret ve e-ihracat konularında danışmanlık vermek ya da onları eğitmek yerine direkt olarak onlar adına süreci yaratan, kuran ve işleten tarafız, tüm bu süreçleri şirketler adına yönetiyoruz. Bu açıdan bakıldığında, uçtan uca hizmet veren bir e-ticaret ekosistemi içinde, hizmet verdiği şirketlere net katma değer yaratıp, olanı paylaşmak üzerine değil, olmayanı yaratıp, oluşan ek değerden tüm ilgili kesimlerin faydalandığı kazan-kazan oyununu oynamak bu iş modelinin ana teması. Globizi’nin iş ortaklığının KOBİ’lere sağlayacağı en temel faydalar, e-ihracata giriş, yeni pazarlara giriş, sadece gerçekleşen ticaret üzerinden alınan komisyon bedeli, uçtan uca süreç kontrolü, toplam maliyet tasarrufu, sıfır personel çalıştırma riski, hedefe yönelik pazarlama ve konusunda rakipsiz bir ekip. Globizi yeni bir şirket olmasına rağmen ekibin ortalama iş tecrübesi 15 yıl. Her biri kendi alanında kanıtlanmış başarı geçmişine sahip satış, ticaret yöneticisi, teknik ekipler ile beraber yüksek teknoloji sektöründe 30 yıla yaklaşan tecrübeli üst yönetim, sahip oldukları tüm bilgi birikimi ve tecrübeyi bir araya getirerek şirketlerin ihtiyaç duydukları profesyonel, uçtan uca ticaret ve e-ihracat ekosistemini sağlıyor.’ dedi.

 

Şu an Türkiye’de 3 milyondan fazla KOBİ’nin bulunduğunu ve 2020 yılında Türkiye’den toplam ihracat yapan şirket sayısının 87.741 olduğunu belirten Erpolat, e-ihracat tarafında bu oranın 1.3 olduğunu söyledi ve sözlerine devam etti; ‘Aynı zamanda son 20 yılda e-ticaretin kat ettiği önemli yolun sonucu olarak e-ticaret, günlük ticaret akımının bir kolu olmaktan çıkıp ana ticaret akımı haline geldi. Bu noktada e-ticaretin ve internetin insanlar ve işletmeler arasındaki eşitleyici, fırsat verici tarafı devreye girdi, her büyüklükten şirket, müşteri ve yeni pazarlara erişim konusunda eşit fırsat yakalamaya başladı. Bu, özellikle ülkelerin can damarı olan KOBİ’ler için inanılmaz fırsatların habercisi oldu. Artık KOBİ’ler de büyük firmaların sahip olduğu pazarlama araçlarına sahipler. Ancak KOBİ’ler için pazarlama kanallarının açılmasına bütün bunlar maalesef yeterli olmadı. KOBİ olarak bu fırsat eşitliğinden tam olarak faydalanabilmek için e-ticaret okur yazarı olmak, dış ticaret bilgisine sahip olmak, lojistik, sigorta ve bankacılık sistemleri hakkında da bilgi sahibi olmak gerekli hale geldi. Globizi, KOBİ’lere bu konularda destek olma fikriyle kuruldu. Globizi’nin temel felsefesi, KOBİ’lerin en iyi bildikleri işe, yani kaliteli, uygun fiyatlı ürün üretmeye odaklanmalarını sağlamak ve e-ticaret ve e-ihracatla ilgili geriye kalan tüm süreçleri onların adına iş ortağı mantığıyla yürütmek. KOBİ’ler için bu süreçlerde tüm hizmetlerimizle destek olmak üzere, onların yanında olacağız.’

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Dijital Dünyada Özgün İçeriğin Reklam Gücü

Dijital pazarlama dünyasında dikkat çekmek hiç olmadığı kadar zor. Her gün yüzlerce reklamla karşılaşan kullanıcılar, artık…

7 saat ago

Naylon Fatura Suçu

Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…

2 gün ago

Sukhamed – Geniş Ürün Yelpazesiyle Konforlu ve Güvenilir Tekerlekli Sandalye Çeşitleri

Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…

3 gün ago

Dawn İç Mimarlık ile Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…

3 gün ago

Whizzo ile Dijital Dünyada Fark Yaratın!

Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…

6 gün ago

EduTalks 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde!

İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.

1 hafta ago