2021, ülkemiz üniversite sınavları tarihinin en yüksek başvurusunu alan yıl oldu. Bu yıl 2 milyon 592 bin 320 aday bir üniversiteye yerleşmek üzere Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuruda bulundu.
1,5 yılı bulan pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğitim yara aldı. Yüz yüze eğitimin sürdürülememesi farklı sorunları da beraberinde getirdi. Yeni çözümler üretildi. Geçen yıl yerleştirme sisteminde alınan baraj değişikliği kararı, hem öğrencileri hem de üniversitelerimizi olumlu anlamda etkiledi. Ancak bu yıl pandemi koşullarının değişmemesine ve yüz yüze eğitimin kesintili olarak sürdürülmesine rağmen ÖSYM sözel, sayısal, eşit ağırlıklı ve dil puan barajlarını eskisi gibi 180’e yükseltti. Bu fark nedeniyle üniversitelerimizin doluluk oranı ciddi biçimde düşecektir. Yaklaşık 700 bin öğrencinin açıkta kalması öngörülmektedir.
Üniversitelerimizin tam kapasiteyle eğitim verebilmesi ve açıkta kalan öğrenci sayısının azaltılabilmesi için pandemi koşullarının da devam etmesi nedeniyle, puan barajlarının bu yıla mahsus yeniden 170 olarak belirlenmesi konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…
İş dünyasına dair farkındalık yaratan EduTalks, 18 Kasım’da İstinye Üniversitesi’nde sektör liderlerini öğrencilerle buluşturuyor.
Akciğer kanserinin %90'ı sigaradan! Erken teşhis ve kişiye özel tedaviyle yaşam süresi artıyor.